Sóban sült kacsa
Mennyei és olajmentes
A sóban sütés módszerével mennyei húsételeket készíthetsz. Szárnyasokhoz különösen ajánlott ez a konyhatechnikai eljárás.

Ez is érdekelhet

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

Tavaszi Vásárlási Maraton a Premier Outletben! (x)

Nagyszerű kezdeményezéssel támogatja a helyi közösségeket a Tesco (x)

beauty and style

Lapos a talpuk, mégis elképesztően nőiesek: 4 kényelmes cipőfazon az esküvőre »

Ezért jó, ha a testápoló illata megegyezik a parfümével: így marad tartós a bőrön az Eau de Toilette »

Az 53 éves Cindy Crawford még mindig tud meglepetést okozni: bakancsban is eszméletlenül dögös »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sóban sütéstől sok háziasszony ódzkodik, de a félsz elsősorban abból adódik, hogy nem ismerik ezt a remek konyhatechnikai eljárást. A sóban sült húsok egyenletesen vezetik a hőt, így még a legvastagabb hússzeletek is könnyedén átsülnek.

A kacsasült elkészítésének a són való sütés a legjobb módja. Még csak zsiradékra sem lesz hozzá szükséged, mert a húsból pont szaftos mennyiség sül ki. Próbáld ki receptünket!

Sóban sült kacsa

Hozzávalók:

  • 1 kg só
  • 6 kacsacomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ág citromfű vagy kakukkfű

A kacsacombokat mosd meg alaposan, majd a bőrüket sóval dörzsöld be, hogy ízletes legyen. Szórd egy tepsibe az összes t, és tedd bele a combokat. Önts a ra egy kis vizet, hogy a hús könnyebben tudjon párolódni, szórj a tetejére a kakukkfűből és a felaprított fokhagymából, majd fedd le a tetejét a tespitetővel vagy alufóliával.

Előmelegített sütőben egy órán keresztül süsd, majd vedd le a tetejét, és süsd még két-két és fél órát attól függően, hogy Tás mennyire volt öreg. Időnként forgasd meg a kacsát, hogy alaposan átsüljön minden része. Amikor szép pirosra sült, már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük