Egyszerű sajtkrémleves
20 perc alatt kész!
Vacsorára, vagy ebédre, előételnek is tökéletes ez az egyszerűen összedobható, elronthatatlan sajtkrémleves.
- Jobban csökkenti a stressz nyomait, mint a krémek: keringésfokozó arcmasszázs ráncok és nyúzott kinézet ellen »
- 7 sikkes, nőies szett Palvin Barbarától, amit szimpla darabokból hozott össze: elképesztően csinos bennük »
- Új hajszín, új stílus: ezek a nők bevállaltak valami mást, és nem győztek rácsodálkozni felfrissült frizurájukra »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
A legfinomabb akkor lesz, ha alapléből - hús-, vagy zöldség - készíted, de ha ez épp nincs otthon, akkor leveskockából is remek lesz.
Levesgyönggyel, pirított kenyérkockákkal, vagy pirított magvakkal feldobva a legfinomabb!
Sajtkrémleves
Hozzávalók:
- 25 dkg sajt ízlés szerint, a legfinomabb akkor lesz, ha két-, háromféle sajtot is használsz
- 1 evőkanál liszt
- 1 csipet szerecsendió
- 1 liter alaplé/két leveskocka 1 liter vízben felfőzve
- 2 dl tejszín
- frissen őrölt bors
- 8 dkg vaj
Elkészítés ideje:
20 perc
Elkészítés menete:
A sajtokat kockázd fel, nagyjából egységes méretű darabokra, majd tedd őket félre. Ha nem alapléből készíted, akkor a leveskockát főzd fel a vízzel. Végy elő egy megfelelő lábast és olvaszd fel benne a vajat, majd nagyon enyhén pirítsd meg rajta a lisztet. Ezután add hozzá a sajtokat, fűszerezd meg és öntsd fel először egy deci alaplével, majd ha elolvadtak a sajtok, egy botmixerrel dolgozd homogén masszává az egészet.
Ezután add hozzá a maradék levest, még egyszer keverd át a botmixerrel és add hozzá a tejszínt is. Utólag még ízesítsd, ha szükséges, forrón tálald.
Dobd fel kedvenc krémlevesed különleges levesbetétekkel!
A ropogós különlegességek még finomabbá varázsolják a levesed!
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- húsleves
Gazdag raguleves húsgombóccal

- fűszer
- fokhagyma
A padlizsánkrém kistestvére

- leves
- bazsalikom