Egyszerű sajtkrémleves
Vacsorára, vagy ebédre, előételnek is tökéletes ez az egyszerűen összedobható, elronthatatlan sajtkrémleves.
A legfinomabb akkor lesz, ha alapléből - hús-, vagy zöldség - készíted, de ha ez épp nincs otthon, akkor leveskockából is remek lesz.
Levesgyönggyel, pirított kenyérkockákkal, vagy pirított magvakkal feldobva a legfinomabb!
Sajtkrémleves
Hozzávalók:
- 25 dkg sajt ízlés szerint, a legfinomabb akkor lesz, ha két-, háromféle sajtot is használsz
- 1 evőkanál liszt
- 1 csipet szerecsendió
- 1 liter alaplé/két leveskocka 1 liter vízben felfőzve
- 2 dl tejszín
- frissen őrölt bors
- 8 dkg vaj
Elkészítés ideje:
20 perc
Elkészítés menete:
A sajtokat kockázd fel, nagyjából egységes méretű darabokra, majd tedd őket félre. Ha nem alapléből készíted, akkor a leveskockát főzd fel a vízzel. Végy elő egy megfelelő lábast és olvaszd fel benne a vajat, majd nagyon enyhén pirítsd meg rajta a lisztet. Ezután add hozzá a sajtokat, fűszerezd meg és öntsd fel először egy deci alaplével, majd ha elolvadtak a sajtok, egy botmixerrel dolgozd homogén masszává az egészet.
Ezután add hozzá a maradék levest, még egyszer keverd át a botmixerrel és add hozzá a tejszínt is. Utólag még ízesítsd, ha szükséges, forrón tálald.
Dobd fel kedvenc krémlevesed különleges levesbetétekkel!
A ropogós különlegességek még finomabbá varázsolják a levesed!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- leves
- húsleves
Gazdag raguleves húsgombóccal
- fűszer
- fokhagyma
A padlizsánkrém kistestvére
- leves
- bazsalikom