Egyszerű sajtkrémleves
20 perc alatt kész!
Vacsorára, vagy ebédre, előételnek is tökéletes ez az egyszerűen összedobható, elronthatatlan sajtkrémleves.

Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Gyorsítja az anyagcserét, javítja az emésztést, és feltölti a szervezetet antioxidánsokkal: ízletes smoothie szilvával »

Méregtelenítő, bőrkiegyensúlyozó maszk algával: vitamin és antioxidánsbomba a bőrnek »

Csodás sminkeket készít magának az 50 éves nő: semmit nem visz túlzásba, de jó ránézni, úgy ragyog »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legfinomabb akkor lesz, ha alapléből - hús-, vagy zöldség - készíted, de ha ez épp nincs otthon, akkor leveskockából is remek lesz.

Levesgyönggyel, pirított kenyérkockákkal, vagy pirított magvakkal feldobva a legfinomabb!

Sajtkrémleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg sajt ízlés szerint, a legfinomabb akkor lesz, ha két-, háromféle sajtot is használsz
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 liter alaplé/két leveskocka 1 liter vízben felfőzve
  • 2 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 8 dkg vaj

Elkészítés ideje:

20 perc

Elkészítés menete:

A sajtokat kockázd fel, nagyjából egységes méretű darabokra, majd tedd őket félre. Ha nem alapléből készíted, akkor a leveskockát főzd fel a vízzel. Végy elő egy megfelelő lábast és olvaszd fel benne a vajat, majd nagyon enyhén pirítsd meg rajta a lisztet. Ezután add hozzá a sajtokat, fűszerezd meg és öntsd fel először egy deci alaplével, majd ha elolvadtak a sajtok, egy botmixerrel dolgozd homogén masszává az egészet.

 

Ezután add hozzá a maradék levest, még egyszer keverd át a botmixerrel és add hozzá a tejszínt is. Utólag még ízesítsd, ha szükséges, forrón tálald.

Dobd fel kedvenc krémlevesed különleges levesbetétekkel!

A ropogós különlegességek még finomabbá varázsolják a levesed!

Ezt is szeretjük