Rozmaringos, fokhagymás krumpli sütőben sütve - Még a főfogáson is túltesz
Pont olyan, amilyennek a tökéletes sült krumplinak lennie kell: ropogós és finom, fűszeres.

Rozmaringos, fokhagymás krumpli sütőben sütve - Még a főfogáson is túltesz
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak a jól megszokott változatokat készítsd el, hozz ki minél többet a sült krumpliból! Kevés fűszerrel megbolondítva, ropogósra sütve fantasztikus lesz. Ha nem ragaszkodsz hozzá, nem kell megpucolni. Ha sós vízben előfőzöd a krumplit, akkor kevesebb ideig kell sütnöd.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 kg krumpli
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg alaposan, kicsit meg is dörzsölheted, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. A nagyobb darabokat vágd félbe vagy négy részre. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, rendezd el benne a krumplikat, majd locsold meg a sóval és a rozmaringgal összekevert olívaolajjal. Héjastól szórd bele a fokhagymagerezdeket.
 

Told 200 fokra előmelegített tepsibe, és süsd meg bő egy óra alatt. Időnként mozgasd meg a krumplikat, hogy mindenhol egyformán piruljanak. Akkor jó, ha belül puha, kívül aranybarna és ropogós. A sütőből kivéve még szórhatsz rá sót és borsot.

Blog.hu ajánló