Kívül ropogós, belül puha, rosé kacsamell barackkal: fenséges főfogás
A közepesen átsült, fűszeres, szaftos kacsamellhez jól illik az édes barack.
A rosé kacsamellnél jobb hétvégi fogást aligha tehetsz az asztalra. Nehogy kidobd a zsírját, jól jön majd kenyérre vagy húsok sütéséhez. A forró kacsamellet mindenképpen pihentesd 10 percig, így a hús omlós, szaftos marad, és sokkal szebben tudod szeletelni. Barackkal még különlegesebb.
Rosé kacsamell barackkal
Hozzávalók
- 4 db kacsamellfilé
- 4 db konzerv őszibarack
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
A kacsamellet mosd meg, a bőrét tisztítsd meg, az esetleges szőröket távolítsd el. Irdald, azaz vagdosd be, de ügyelj arra, hogy a húst ne sértsd meg. Sózd és borsozd meg ízlés szerint. Rakd a kacsamellet egy serpenyőbe, a bőrös felével lefelé, és közepes lángon olvaszd ki a zsírját. Öntsd ki a serpenyőből, és tedd félre. A mellet a bőrös felével felfelé helyezd egy tepsibe, és forró sütőben, 180 fokon süsd 10-15 percig, attól függően, mennyire rózsaszínen szereted a húst.
A barackokat vágd kisebb darabokra. Hevíts egy evőkanállal a kacsa kisült zsírjából, rakd hozzá a mézet, a citromlevet, kevés sót, borsot, kakukkfüvet, és karamellizáld meg, azaz olvaszd össze. Ha piros rózsaborsot használsz, még színesebb lesz az étel. A barackos szószt a hússal együtt kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció