Kívül ropogós, belül puha, rosé kacsamell barackkal: fenséges főfogás
A közepesen átsült, fűszeres, szaftos kacsamellhez jól illik az édes barack.

Kívül ropogós, belül puha, rosé kacsamell barackkal: fenséges főfogás
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

beauty and style

Éveket letagadhat a 45-ből: Kate Moss új frizurája telitalálat »

Hatékonyabb, mint a citromos víz: ezt idd, ha lassú az anyagcseréd »

5 szupernőies frizura Palvin Barbitól: a félhosszú fazon és a retró göndörség is jól áll neki »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rosé kacsamellnél jobb hétvégi fogást aligha tehetsz az asztalra. Nehogy kidobd a zsírját, jól jön majd kenyérre vagy húsok sütéséhez. A forró kacsamellet mindenképpen pihentesd 10 percig, így a hús omlós, szaftos marad, és sokkal szebben tudod szeletelni. Barackkal még különlegesebb. 

Rosé kacsamell barackkal

Hozzávalók:

  • 4 db kacsamellfilé
  • 4 db konzerv őszibarack
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kacsamellet mosd meg, a bőrét tisztítsd meg, az esetleges szőröket távolítsd el. Irdald, azaz vagdosd be, de ügyelj arra, hogy a húst ne sértsd meg. Sózd és borsozd meg ízlés szerint. Rakd a kacsamellet egy serpenyőbe, a bőrös felével lefelé, és közepes lángon olvaszd ki a zsírját. Öntsd ki a serpenyőből, és tedd félre. A mellet a bőrös felével felfelé helyezd egy tepsibe, és forró sütőben, 180 fokon süsd 10-15 percig, attól függően, mennyire rózsaszínen szereted a húst.
 

A barackokat vágd kisebb darabokra. Hevíts egy evőkanállal a kacsa kisült zsírjából, rakd hozzá a mézet, a citromlevet, kevés sót, borsot, kakukkfüvet, és karamellizáld meg, azaz olvaszd össze. Ha piros rózsaborsot használsz, még színesebb lesz az étel. A barackos szószt a hússal együtt kínáld. 

Ezt is szeretjük