Ropogós vajas házi croissant

A jó croissant habkönnyű, kívül ropog, belül omlós. Nem biztos, hogy a sarki pékség terméke megfelel ezeknek a kritériumoknak.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyugodt reggeli nagyon jó napindító. Franciaországban elképzelhetetlen, hogy croissant nélkül lássanak neki a napnak.

A péksütemény otthon is elkészíthető könnyedén, de érdemes szombat reggelre időzíteni a megsütését, és utána lustán élvezni az eredményt.

Vajas croissant

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 3 evőkanál tej
  • 2 dkg élesztő

Az élesztőt futtasd fel cukros vízben. A lisztet morzsold el a vajjal, majd add hozzá az élesztőt, a vajat, kevés sót és a cukrot. A tésztát jól dolgozd össze, majd letakarva tedd hűtőbe. Mivel hat óra pihentetés minimum szükséges, ha előző este gyúrod meg a tésztát, másnap már csak sütnöd kell, ezért is ideális reggelinek való.

Nyújtsd fél centi vastagra a tésztát, majd vágd fel háromszögekre. Ezeket tekerd fel, és hajlítsd be, hogy félhold formát kapj. Vajazz és lisztezz ki egy tepsit, majd sorakoztasd fel a croissant-okat, és közepes lángon süsd meg őket.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Buktát is süthetsz

Ha nem franciás reggelire, inkább magyaros tízóraira vágysz, akkor süss buktát. Videónkban megnézheted, hogy lesz tökéletes a kelt tészta.

A legfinomabb muffinok

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

sajtos muffin kek lead
  • édességek
  • sós sütemény

Sajtos muffin uzsonnára

kevert
  • banán
  • sütemény

Kevert süti banánnal

Ezt is szeretjük