Békebeli kakaós kuglóf
Nálunk ugyan nem hagyomány, de a szomszédos Ausztriában igencsak népszerű a kuglóf, nem véletlenül. Ha vasárnap délután ráérsz, készítsd el a család örömére.

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

5 különböző színű hajgumit tett a hajába: ördögien okos ötlet fonáshoz »

Michelle Obama ragyog a friss fotókon: az egykori first lady most is stílusos »

Két betű az esküvői tortán, amitől egyedi és ízléses lesz – Így helyezd el rajta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kuglóf tulajdonképpen egy formában sütött kalács. A németországi és ausztriai sütemény nemcsak délutáni süteménynek tökéletes, de lusta reggelekre vagy bűnözős estékre is remek.

Számos változata ismert, de talán a kakaós a legnépszerűbb. Ha szeretnéd megbolondítani a süteményt, akkor a kakaós részt csak öntsd rá a fehérre, ehhez előbb szedd ketté a tésztát, így csíkos lesz a végeredmény.

Kakaós kuglóf

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • csipet só
  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor

A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval keverd habosra, majd add hozzá a tojásokat. Keverd el a lisztet a sütőporral és a keményítővel, majd apránként add a vajat a keverékhez. Tejjel hígítsd, és óvatosan keverd bele a kakaót.

Akkor megfelelő a tészta állaga, ha tejfölsűrűségű. A kuglófformát bőségesen vajazd ki, töltsd bele a tésztát, és told 170 fokos sütőbe. Ha túl gyorsan barnul, csökkentsd a hőmérsékletet 150 fokra. 50 perc alatt megsül, de 40 perc után nézd meg tűpróbával, hogy már jó-e.

Ezt is szeretjük