Békebeli kakaós kuglóf
Nálunk ugyan nem hagyomány, de a szomszédos Ausztriában igencsak népszerű a kuglóf, nem véletlenül. Ha vasárnap délután ráérsz, készítsd el a család örömére.

Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Az új kedvenc teraszunk a 7. kerületben: megnyílik a belvárosi dzsungel! (x)

beauty and style

Antioxidánsokban gazdag, házi arcradír: római köménnyel a ráncok ellen »

4 trend, amitől elbúcsúzhatunk 2019 nyarán: jövőre már nem ez lesz a divat »

Összeér a combja, de így tökéletes a teltkarcsú modell: nem engedi, hogy retusálják az idomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kuglóf tulajdonképpen egy formában sütött kalács. A németországi és ausztriai sütemény nemcsak délutáni süteménynek tökéletes, de lusta reggelekre vagy bűnözős estékre is remek.

Számos változata ismert, de talán a kakaós a legnépszerűbb. Ha szeretnéd megbolondítani a süteményt, akkor a kakaós részt csak öntsd rá a fehérre, ehhez előbb szedd ketté a tésztát, így csíkos lesz a végeredmény.

Kakaós kuglóf

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • csipet só
  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor

A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval keverd habosra, majd add hozzá a tojásokat. Keverd el a lisztet a sütőporral és a keményítővel, majd apránként add a vajat a keverékhez. Tejjel hígítsd, és óvatosan keverd bele a kakaót.

Akkor megfelelő a tészta állaga, ha tejfölsűrűségű. A kuglófformát bőségesen vajazd ki, töltsd bele a tésztát, és told 170 fokos sütőbe. Ha túl gyorsan barnul, csökkentsd a hőmérsékletet 150 fokra. 50 perc alatt megsül, de 40 perc után nézd meg tűpróbával, hogy már jó-e.

Ezt is szeretjük