Végtelenül egyszerű ribizlis piskóta - Ettől a hozzávalótól még könnyebb lesz a tészta
A ribizlis piskóta nem olyan kényes, így ezzel a régi kedvenccel kezdőknek is garantált a sikerélmény.
A piskóta édességét a savanykás ribizli kicsit ellensúlyozza. Ezzel a házias sütivel a régi nyarakat is visszaidézheted, hiszen már nagyanyáink is örömmel készítettek ribizlis piskótát. Olyan isteni, hogy pillanatok alatt eltűnik a tányérról.
Mivel a tésztába kefir is kerül, így a szokásosnál még puhább lesz. Szép magasra feljön, és nem esik össze. Magában is csodás, de még jobb tejszínhabbal vagy fagyival.
Ribizlis piskóta
Hozzávalók:
- 25 dkg ribizli
- 20 dkg liszt
- 12 dkg kristálycukor
- 4 tojás
- 2 dl kefir
- 1 dl étolaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Rakd hozzá az olajat és a joghurtot, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és spatulával óvatosan keverd a masszához.
Egyengesd a tésztát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe. A ribizlit mosd meg, jól csepegtesd le, és szórd a tésztára. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 170 fokon körülbelül 25 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Szúrj a piskótába egy hegyes kést vagy hústűt. Ha üresen húzod ki, elkészült. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel. Porcukorral megszórva kínáld.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció