Végtelenül egyszerű ribizlis piskóta - Ettől a hozzávalótól még könnyebb lesz a tészta
A ribizlis piskóta nem olyan kényes, így ezzel a régi kedvenccel kezdőknek is garantált a sikerélmény.

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

12 modell, aki elmúlt 40 és visszatért a kifutóra: a 20 éveseket is lepipálják »

3 haslapító módszer, amihez csak egy törölközőre és néhány szabad percre lesz szükséged »

Az isteni Marilyn ilyen dögös volt nadrágban: nemcsak szoknyában imádták a pasik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskóta édességét a savanykás ribizli kicsit ellensúlyozza. Ezzel a házias sütivel a régi nyarakat is visszaidézheted, hiszen már nagyanyáink is örömmel készítettek ribizlis piskótát. Olyan isteni, hogy pillanatok alatt eltűnik a tányérról. 

Mivel a tésztába kefir is kerül, így a szokásosnál még puhább lesz. Szép magasra feljön, és nem esik össze. Magában is csodás, de még jobb tejszínhabbal vagy fagyival.

Ribizlis piskóta

Hozzávalók:

  • 25 dkg ribizli
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 2 dl kefir
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Rakd hozzá az olajat és a joghurtot, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és spatulával óvatosan keverd a masszához. 

Egyengesd a tésztát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe. A ribizlit mosd meg, jól csepegtesd le, és szórd a tésztára. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 170 fokon körülbelül 25 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Szúrj a piskótába egy hegyes kést vagy hústűt. Ha üresen húzod ki, elkészült. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel. Porcukorral megszórva kínáld.

Blog.hu ajánló