
Végtelenül egyszerű ribizlis piskóta - Ettől a hozzávalótól még könnyebb lesz a tészta
A ribizlis piskóta nem olyan kényes, így ezzel a régi kedvenccel kezdőknek is garantált a sikerélmény.


A piskóta édességét a savanykás ribizli kicsit ellensúlyozza. Ezzel a házias sütivel a régi nyarakat is visszaidézheted, hiszen már nagyanyáink is örömmel készítettek ribizlis piskótát. Olyan isteni, hogy pillanatok alatt eltűnik a tányérról.
Mivel a tésztába kefir is kerül, így a szokásosnál még puhább lesz. Szép magasra feljön, és nem esik össze. Magában is csodás, de még jobb tejszínhabbal vagy fagyival.

Ribizlis piskóta
Hozzávalók:
- 25 dkg ribizli
- 20 dkg liszt
- 12 dkg kristálycukor
- 4 tojás
- 2 dl kefir
- 1 dl étolaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Rakd hozzá az olajat és a joghurtot, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és spatulával óvatosan keverd a masszához.
Egyengesd a tésztát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe. A ribizlit mosd meg, jól csepegtesd le, és szórd a tésztára. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 170 fokon körülbelül 25 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Szúrj a piskótába egy hegyes kést vagy hústűt. Ha üresen húzod ki, elkészült. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel. Porcukorral megszórva kínáld.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció