Végtelenül egyszerű ribizlis piskóta - Ettől a hozzávalótól még könnyebb lesz a tészta
A ribizlis piskóta nem olyan kényes, így ezzel a régi kedvenccel kezdőknek is garantált a sikerélmény.

ribizlis-piskotak
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A piskóta édességét a savanykás ribizli kicsit ellensúlyozza. Ezzel a házias sütivel a régi nyarakat is visszaidézheted, hiszen már nagyanyáink is örömmel készítettek ribizlis piskótát. Olyan isteni, hogy pillanatok alatt eltűnik a tányérról. 

Mivel a tésztába kefir is kerül, így a szokásosnál még puhább lesz. Szép magasra feljön, és nem esik össze. Magában is csodás, de még jobb tejszínhabbal vagy fagyival.

Ribizlis piskóta

Hozzávalók:

  • 25 dkg ribizli
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 2 dl kefir
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Rakd hozzá az olajat és a joghurtot, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és spatulával óvatosan keverd a masszához. 

Egyengesd a tésztát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe. A ribizlit mosd meg, jól csepegtesd le, és szórd a tésztára. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 170 fokon körülbelül 25 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Szúrj a piskótába egy hegyes kést vagy hústűt. Ha üresen húzod ki, elkészült. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel. Porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük