Isteni rakott krumpli baconnel és sajttal
Cseréld le a kolbászt a rakott krumpliban baconre, és máris francia különlegességgel állhatsz elő.
A rakott krumpli a világ legegyszerűbb és legfinomabb ételei közé tartozik, különböző változatokban sok nemzet konyhájában ott van.
A franciák besamellel készítik kolbász nélkül, de szeretik a baconös verziót is, melynek neve tartiflette.
Rakott krumpli baconnel
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 10 dkg bacon
- 2 dl főzőtejszín
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 tojás
- étolaj
- só
A krumplit főzd meg héjában, majd hámozd meg, és vágd karikákra. A tojásokat is főzd keményre, és karikázd fel, a szalonnát aprítsd fel, és egy kevés olajon pirítsd ropogósra.
Vajazz ki egy alacsonyabb tepsit, tedd bele a krumplit és a tojást, majd szórd rá a pirított szalonnát. Keverd el a sajtot a tejszínnel, sózd meg egy kicsit, majd locsold meg vele az ételt. 20-25 perc alatt süsd össze.
Szereted a rakott krumplit?
OLVASD EL EZT IS!

- egytálétel
- karfiol
Könnyű túrós rakott karfiol

- egytálétel
- rakott zöldség
Rakott kel, ahogyan anyukád csinálta

- sárgarépa
- egytálétel