Rakott kelbimbó

Sok-sok sajttal és tejföllel

A rakott zöldségek népszerűsége nem véletlen, hiszen borzasztó egyszerűen összerakhatod őket, és még egészségesek is.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ősz slágerzöldsége szinte bárhogy elkészítve nagyon finom, azonban sajttal és tejföllel, na meg persze némi pirított baconnel rakva, laktató egytálételként talán a legjobb.

Ha még gazdagabb fogást szeretnél készíteni, a bacon mellett darált húst is bevethetsz, és még akár rizzsel is gazdagíthatod az ételt.

Rakott kelbimbó

Hozzávalók:

  • 1 kg kelbimbó
  • 20 dkg trappista - vagy bármilyen keményebb sajt
  • 20 dkg bacon
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 4 dl tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi szárított majoránna
  • só, frissen őrölt bors
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A kelbimbókat mosd meg, majd bő, forró vízben főzd őket félpuhára. Olajon pirítsd meg a hagymát, majd ha már szépen megfonnyadt, add hozzá a kockára vágott bacont is. Keverd hozzá a fűszereket, és vedd le a tűzről. Egy jénai tálat vajazz ki, majd szórj az aljába zsemlemorzsát. A kelbimbókat keverd össze a pirított baconnel, és egyengesd el a tálban.

A sajtot reszeld le, keverd össze a tejföllel, és a kelbimbó tetején oszlasd el. Az egész tetejét szórd meg zsemlemorzsával, és 200 fokra előmelegített sütőben pirítsd meg körülbelül 10-15 perc alatt, ha a sajt megpirult, kész is vagy.

Különleges köretek különleges alkalmakra

A jól megszokott köreteket készítheted máshogy is, és feldobhatod újakkal is a vasárnapi ebédet, nézd meg képes összeállításunkat!

Ha unod a krumplipürét: 7 ínycsiklandó megoldás a főétel mellé

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük