Rakott kelbimbó
A rakott zöldségek népszerűsége nem véletlen, hiszen borzasztó egyszerűen összerakhatod őket, és még egészségesek is.
Az ősz slágerzöldsége szinte bárhogy elkészítve nagyon finom, azonban sajttal és tejföllel, na meg persze némi pirított baconnel rakva, laktató egytálételként talán a legjobb.
Ha még gazdagabb fogást szeretnél készíteni, a bacon mellett darált húst is bevethetsz, és még akár rizzsel is gazdagíthatod az ételt.
Rakott kelbimbó
Hozzávalók:
- 1 kg kelbimbó
- 20 dkg trappista - vagy bármilyen keményebb sajt
- 20 dkg bacon
- 1 csipet őrölt kömény
- 4 dl tejföl
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanálnyi szárított majoránna
- só, frissen őrölt bors
- zsemlemorzsa
- olaj
- vaj a tál kikenéséhez
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
A kelbimbókat mosd meg, majd bő, forró vízben főzd őket félpuhára. Olajon pirítsd meg a hagymát, majd ha már szépen megfonnyadt, add hozzá a kockára vágott bacont is. Keverd hozzá a fűszereket, és vedd le a tűzről. Egy jénai tálat vajazz ki, majd szórj az aljába zsemlemorzsát. A kelbimbókat keverd össze a pirított baconnel, és egyengesd el a tálban.
A sajtot reszeld le, keverd össze a tejföllel, és a kelbimbó tetején oszlasd el. Az egész tetejét szórd meg zsemlemorzsával, és 200 fokra előmelegített sütőben pirítsd meg körülbelül 10-15 perc alatt, ha a sajt megpirult, kész is vagy.
Különleges köretek különleges alkalmakra
A jól megszokott köreteket készítheted máshogy is, és feldobhatod újakkal is a vasárnapi ebédet, nézd meg képes összeállításunkat!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- paradicsom
A pásztortarhonya receptje
- sajt
- gomba
Laktató fogás 30 perc alatt
- csirke
- paprika