Rakott kelbimbó
Sok-sok sajttal és tejföllel
A rakott zöldségek népszerűsége nem véletlen, hiszen borzasztó egyszerűen összerakhatod őket, és még egészségesek is.

Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

beauty and style

Most minden menő, ami turistahatást kelt: a nyár legmenőbb darabjait már nem csak nyaraláson viselheted »

Teljes testre ható Pilates 8 percben: ezt végezve garantált a bikinialak »

Rihanna nemcsak a zenéléshez ért: új ruhakollekciója a teltkarcsú nőknek is szól »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ősz slágerzöldsége szinte bárhogy elkészítve nagyon finom, azonban sajttal és tejföllel, na meg persze némi pirított baconnel rakva, laktató egytálételként talán a legjobb.

Ha még gazdagabb fogást szeretnél készíteni, a bacon mellett darált húst is bevethetsz, és még akár rizzsel is gazdagíthatod az ételt.

Rakott kelbimbó

Hozzávalók:

  • 1 kg kelbimbó
  • 20 dkg trappista - vagy bármilyen keményebb sajt
  • 20 dkg bacon
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 4 dl tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi szárított majoránna
  • só, frissen őrölt bors
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A kelbimbókat mosd meg, majd bő, forró vízben főzd őket félpuhára. Olajon pirítsd meg a hagymát, majd ha már szépen megfonnyadt, add hozzá a kockára vágott bacont is. Keverd hozzá a fűszereket, és vedd le a tűzről. Egy jénai tálat vajazz ki, majd szórj az aljába zsemlemorzsát. A kelbimbókat keverd össze a pirított baconnel, és egyengesd el a tálban.

A sajtot reszeld le, keverd össze a tejföllel, és a kelbimbó tetején oszlasd el. Az egész tetejét szórd meg zsemlemorzsával, és 200 fokra előmelegített sütőben pirítsd meg körülbelül 10-15 perc alatt, ha a sajt megpirult, kész is vagy.

Különleges köretek különleges alkalmakra

A jól megszokott köreteket készítheted máshogy is, és feldobhatod újakkal is a vasárnapi ebédet, nézd meg képes összeállításunkat!

Ezt is szeretjük