A pásztortarhonya receptje
Laktató egytálétel
Ha sokakat kell jóllakatnod viszonylag olcsón, a pásztortarhonya lesz a megoldás.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pásztortarhonya nem egy diétás fogás, igazi magyaros, laktató, zsíros és nagyon ízletes étel.

Ha szereted a csípős ízeket, ne habozz ebbe is tenni, ha pedig keményebb krumplit kaptál, akkor inkább főzd meg külön, és csak a végén keverd bele.

Pásztortarhonya

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús - lapocka vagy comb
  • 30 dkg tarhonya
  • 15 dkg szárazkolbász
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 krumpli
  • 2 fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt kömény
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg, kockázd fel és sózd be, majd tedd félre. A szalonnát is kockázd fel, és a hagymával is tégy ugyanígy. Egy kis olajon kezdd el pirítani a szalonnát, majd ha már zsírjára pirult, add hozzá a hagymát, és dinszteld üvegesre. Amíg pirul, darabold fel a paprikát és a paradicsomot, majd ha már elérte a hagyma az üveges állapotot, keverd hozzá ezeket is. Körülbelül tíz percig főzd így együtt őket, majd jöhet hozzájuk a hús, a kömény társaságában. Pirítsd pár percig, majd add hozzá a paprikát, és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózd meg ízlésednek megfelelően, és hagyd rotyogni.

Amíg pirul, pucold meg és darabold fel a krumplit és karikázd fel a kolbászt. A tarhonyát egy kevés olajon pirítsd meg. Ha már szépen megpuhult a hús, add hozzá a tarhonyát, a krumplit és a kolbászt, tekerj rá némi borsot, és nyomd az egészre a fokhagymát is. Hagyd őket együtt rotyogni, ha pedig mindenki szépen megpuhult, akkor el is készült az egytálétel.

A legjobb pörköltek és paprikások

A magyar konyha legjobbjai, ha főételről van szó, paprikás, szaftos ételek, amiknek képtelenség ellenállni, nézd csak meg őket!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük