Omlós pogácsa juhtúróval
Valószínűleg nem él ember Magyarországon, aki ne szeretné a friss pogácsát, éppen ezért érdemes neked is elsajátítani egy receptet.
Jó pogácsát sütni nem nehéz, de a legtöbbünknek mégis az az elképzelése, hogy ehhez a nagyi varázspálcája szükségeltetik. Egy jó recepttel azonban nem foghat ki senkin a feladat.
A juhtúrós pogácsa igazi klasszikus, csak arra ügyelj, hogy eleget készíts belőle, mert pillanatok alatt eltűnhet az egész, varázspálcák nélkül is.
Juhtúrós pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg juhtúró
- 20 dkg reszelt óvári sajt
- 2 tojás
- 3 dkg élesztő
- fél dl tej
- 2 evőkanál liszt
- kevés cukor
- só
- bors
Az élesztőt kevés cukorral fél deci tejben futtasd fel, majd keverj hozzá két evőkanál lisztet, és újból várd meg, hogy buborékos legyen. A lisztet, a juhtúrót, a reszelt sajtot, a tojásokat a kovásszal együtt, pici sóval és borssal jól gyúrd össze.
Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki, szaggasd ki. A pogácsák tetejét kend meg tojással, szórd meg reszelt sajttal, és süsd pirosra.
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- édességek
- sós sütemény
Sajtos muffin uzsonnára

- kakaó
- sütemény
Békebeli kakaós kuglóf

- sütemény
- fahéj