Omlós pogácsa juhtúróval

Örök kedvenc

Valószínűleg nem él ember Magyarországon, aki ne szeretné a friss pogácsát, éppen ezért érdemes neked is elsajátítani egy receptet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jó pogácsát sütni nem nehéz, de a legtöbbünknek mégis az az elképzelése, hogy ehhez a nagyi varázspálcája szükségeltetik. Egy jó recepttel azonban nem foghat ki senkin a feladat.

A juhtúrós pogácsa igazi klasszikus, csak arra ügyelj, hogy eleget készíts belőle, mert pillanatok alatt eltűnhet az egész, varázspálcák nélkül is.

Juhtúrós pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg juhtúró
  • 20 dkg reszelt óvári sajt
  • 2 tojás
  • 3 dkg élesztő
  • fél dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • kevés cukor
  • bors

Az élesztőt kevés cukorral fél deci tejben futtasd fel, majd keverj hozzá két evőkanál lisztet, és újból várd meg, hogy buborékos legyen. A lisztet, a juhtúrót, a reszelt sajtot, a tojásokat a kovásszal együtt, pici sóval és borssal jól gyúrd össze.

Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki, szaggasd ki. A pogácsák tetejét kend meg tojással, szórd meg reszelt sajttal, és süsd pirosra.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Olvastad már?

OLVASD EL EZT IS!

sajtos muffin kek lead
  • édességek
  • sós sütemény

Sajtos muffin uzsonnára

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük