Házi fahéjas csiga kelesztés nélkül
Ha nem vagy mester a konyhában, és hadilábon állsz a kelt tésztával, akkor váltsd ki egy egyszerűbb verzióval, mely ugyanolyan finom.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Így viseld a trikót, hogy ne legyen slampos: 10 nőies outfit »

3 dolog, amit mindenképpen meg kell tenni az esküvő utáni napon »

5 nyári cipőfazon, ami nem mutatja a lábkörmödet, mégis csinos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kelt tésztából készült sütemények elkészítése mindig macerás, de akad olyan is, aminek kelesztés nélküli alternatívája is van.

A kakaós csiga testvére a fahéjas változat, melyet adhatsz uzsonnára a gyerekeknek, de neked is életmentő lehet a délután folyamán.

Fahéjas csiga

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 doboz joghurt
  • 3 tojás
  • fahéj

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd dolgozd össze a vaj felével, 10 deka cukorral és két tojás sárgájával, illetve annyi joghurttal, hogy gyúrható tésztát kapj. Vékony téglalapra nyújtsd ki a tésztát. Az őrölt fahéjat keverd el a maradék vajjal, cukorral és a tojásfehérjével.

Kend meg vele a kinyújtott tésztát. Tekerd össze a tésztát, és vágd két centi vastagságú szeletekre. Tedd őket egy kivajazott-kilisztezett tepsibe, majd egy felvert tojással kend meg a tetejüket, és 180 fokon süsd pirosra őket.

Kelt tészta

Ha mégis érdekel, hogy hogyan lehet tökéletes a kelt tészta, akkor nézd meg videónkat, ahol egy buktán mutatjuk be a lépéseket.

Ezt is szeretjük