Olívás, fokhagymás csirkecomb fóliában sütve: leomlik a hús a csontról, annyira puha

A combok a fóliában fantasztikusan puhára párolódnak, és az ízek jól összeérnek a batyuban.

Olívás, fokhagymás csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Igazi ízkavalkádra számíthatsz, ha a csirkecombokat fűszeres olajban, fóliába csomagolva sütöd meg. Közben a húst nem kell forgatni, az olajos gőznek köszönhetően nagyon puha és ízletes lesz. Ne csomagold szorosan a fóliába, mert a sütés közben képződő gőz szétfeszítheti. 

Olívás, fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

 A csirkecombokat egyenként tisztítsd meg, ha maradtak rajta szőrök, tokok, távolítsd el. Helyezd egy-egy darab alufóliára, és sózd be. Az olívaolajat keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, bazsalikommal, és kend be vele a combokat. Csomagold be a fóliával, majd a tetejét szurkáld meg egy-két helyen, hogy a gőz távozni tudjon.

Rendezd a csomagokat egy tepsibe, és 200 fokos sütőben süsd meg 50-60 perc alatt. A fóliát óvatosan bontsd ki, nehogy a kicsapódó gőz miatt balesetet szenvedj!
Az egytepsis ételek nagyon praktikusak, a csirkecombokat is elkészítheted hasonló módon, a citromos pác is illik hozzá. 

Ezt is szeretjük