Mustáros pácban érlelt, omlós sertéstarja: tepsiben vagy grillsütőben is elkészítheted
A tarja a sertés legszaftosabb része, amihez különösen jól megy a fűszeres, mustáros pác.

mustaros tarja
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legjobb eredmény érdekében a tarjaszeleteket már előző este pácold be, így a karakteres ízek kellően átjárják a húst, a végeredmény pedig olyan puha lesz, hogy szinte elolvad a szádban. Grillezve a legfinomabb, de sütőben készítve is ínycsiklandó.

Mustáros pácolt tarja receptje

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéstarja
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sima mustár
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tarját vágd másfél centi vastag szeletekre, szórd meg sóval és borssal. Egy tálban keverd össze az olajat a kétféle mustárral, a zúzott fokhagymagerezdekkel, az oregánóval és a pirospaprikával, majd forgasd meg a szeleteket ebben a pácban. Tedd lezárható edénybe, és legalább egy éjszakát érleld a hűtőben. Egy-két nap múlva süsd ki őket. A sütési ideje grillen fél óra, 150 fokra előmelegített sütőben 40 perc. Akármelyik módot is választod, félidőben fordítsd meg a szeleteket, hogy mindkét oldaluk egyformán süljön át.

A nehezebb, zsírosabb tarjához valamilyen könnyű köret való - próbáld ki ezt a mozzarellás sült padlizsánsalátát!

Ezt is szeretjük