Mustáros pácban érlelt, omlós sertéstarja: tepsiben vagy grillsütőben is elkészítheted
A tarja a sertés legszaftosabb része, amihez különösen jól megy a fűszeres, mustáros pác.

A legjobb eredmény érdekében a tarjaszeleteket már előző este pácold be, így a karakteres ízek kellően átjárják a húst, a végeredmény pedig olyan puha lesz, hogy szinte elolvad a szádban. Grillezve a legfinomabb, de sütőben készítve is ínycsiklandó.
Mustáros pácolt tarja receptje
Hozzávalók
- 60 dkg sertéstarja
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál sima mustár
- 1 evőkanál magos mustár
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál morzsolt oregánó
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A tarját vágd másfél centi vastag szeletekre, szórd meg sóval és borssal. Egy tálban keverd össze az olajat a kétféle mustárral, a zúzott fokhagymagerezdekkel, az oregánóval és a pirospaprikával, majd forgasd meg a szeleteket ebben a pácban. Tedd lezárható edénybe, és legalább egy éjszakát érleld a hűtőben. Egy-két nap múlva süsd ki őket. A sütési ideje grillen fél óra, 150 fokra előmelegített sütőben 40 perc. Akármelyik módot is választod, félidőben fordítsd meg a szeleteket, hogy mindkét oldaluk egyformán süljön át.
A nehezebb, zsírosabb tarjához valamilyen könnyű köret való - próbáld ki ezt a mozzarellás sült padlizsánsalátát!