Mustáros pácban érlelt, omlós sertéstarja: tepsiben vagy grillsütőben is elkészítheted

A tarja a sertés legszaftosabb része, amihez különösen jól megy a fűszeres, mustáros pác.

mustaros tarja
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legjobb eredmény érdekében a tarjaszeleteket már előző este pácold be, így a karakteres ízek kellően átjárják a húst, a végeredmény pedig olyan puha lesz, hogy szinte elolvad a szádban. Grillezve a legfinomabb, de sütőben készítve is ínycsiklandó.

Mustáros pácolt tarja receptje

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéstarja
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sima mustár
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tarját vágd másfél centi vastag szeletekre, szórd meg sóval és borssal. Egy tálban keverd össze az olajat a kétféle mustárral, a zúzott fokhagymagerezdekkel, az oregánóval és a pirospaprikával, majd forgasd meg a szeleteket ebben a pácban. Tedd lezárható edénybe, és legalább egy éjszakát érleld a hűtőben. Egy-két nap múlva süsd ki őket. A sütési ideje grillen fél óra, 150 fokra előmelegített sütőben 40 perc. Akármelyik módot is választod, félidőben fordítsd meg a szeleteket, hogy mindkét oldaluk egyformán süljön át.

A nehezebb, zsírosabb tarjához valamilyen könnyű köret való - próbáld ki ezt a mozzarellás sült padlizsánsalátát!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük