Hagyományos moszkauerrecept
A moszkauer kihagyhatatlan, ropogós karácsonyi édesség, próbáld ki mindenképpen!
A moszkauer és ikertestvére, a florentin szerte a világon elterjedt édességek, amelyeket nemcsak desszertként tálalhatsz, hanem egy szép csomagolásba rejtve ajándékként is adhatsz.
A florentin nagyjából annyiban különbözik a moszkauertől, hogy mézet is tesznek bele, és több különböző mag és kandírozott gyümölcs kerül bele, azonban van, aki a moszkauert is így készíti, ezért ezt a két sütit mindig együtt emlegetik.
Moszkauer
Hozzávalók:
- 20 dkg durvára tört dió, mogyoró vagy mandula, vagy mindhárom vegyesen
- 15 dkg porcukor
- 12 dkg csokoládé - lehet ét- és tejcsokoládé is
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kandírozott narancshéj vagy más kandírozott gyümölcs apróra vágva
- 3 dkg liszt
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
Keress egy duplafalú lábost, vagy ha az nincs, akkor egy olyat, ami elég mély és teflonbevonatú, mert fontos, hogy ne tapadjanak le a hozzávalók. Ha megvan az edény, tedd bele a kiválasztott magvakat a porcukor és 7 dekagramm vaj társaságában, és add hozzájuk a kandírozott gyümölcsöt és a habtejszínt is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha ez megvan, közepes lángon főzd addig ezt a keveréket, amíg egyet nem rottyan, majd azonnal húzd le a tűzről. Amint lehúztad, szitáld hozzá a lisztet, és keverd el. Ha hígnak tűnik a keverék, várj egy kicsit, amíg hűl, és ha azután is híg, egy kis lisztet adj még hozzá, ha pedig túl sűrű lett, egy kis tejszínnel forrald fel újra.
Ha mindez megvolt, egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd egy vízbe mártott kanál segítségével szedj a masszából kisebb halmokat rá. A halmok között hagyj körülbelül 3 centiméter távolságot, hogy szét tudjanak majd terülni.
170 fokra előmelegített sütőben süsd 10-15 percig őket, majd ha kész vannak, vedd ki a tepsit, és a meleg moszkauereket tedd egy rácsra. Amikor kihűltek, a csokoládét a maradék vajjal olvaszd meg gőz felett, majd mártsd bele a moszkauereket. Várd meg, amíg megdermed rajtuk, utána már bármikor kínálhatod.
Így lesz tökéletes a mézeskalács
Nincs karácsony mézeskalács nélkül, készítsd el te is ezt a jellegzetes és ellenállhatatlan finomságot, dísznek, ajándéknak vagy desszertnek!
OLVASD EL EZT IS!
- liszt
- élesztő
Illatos diós kalács
- csokoládé
- cukor
Elronthatatlan brownie
- csokoládé
- cukor