Hagyományos moszkauerrecept
Ahogy a nagyi készítette
A moszkauer kihagyhatatlan, ropogós karácsonyi édesség, próbáld ki mindenképpen!

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A moszkauer és ikertestvére, a florentin szerte a világon elterjedt édességek, amelyeket nemcsak desszertként tálalhatsz, hanem egy szép csomagolásba rejtve ajándékként is adhatsz.

A florentin nagyjából annyiban különbözik a moszkauertől, hogy mézet is tesznek bele, és több különböző mag és kandírozott gyümölcs kerül bele, azonban van, aki a moszkauert is így készíti, ezért ezt a két sütit mindig együtt emlegetik.

Moszkauer

Hozzávalók:

  • 20 dkg durvára tört dió, mogyoró vagy mandula, vagy mindhárom vegyesen
  • 15 dkg porcukor
  • 12 dkg csokoládé - lehet ét- és tejcsokoládé is
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kandírozott narancshéj vagy más kandírozott gyümölcs apróra vágva
  • 3 dkg liszt
  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

Keress egy duplafalú lábost, vagy ha az nincs, akkor egy olyat, ami elég mély és teflonbevonatú, mert fontos, hogy ne tapadjanak le a hozzávalók. Ha megvan az edény, tedd bele a kiválasztott magvakat a porcukor és 7 dekagramm vaj társaságában, és add hozzájuk a kandírozott gyümölcsöt és a habtejszínt is.

Ha ez megvan, közepes lángon főzd addig ezt a keveréket, amíg egyet nem rottyan, majd azonnal húzd le a tűzről. Amint lehúztad, szitáld hozzá a lisztet, és keverd el. Ha hígnak tűnik a keverék, várj egy kicsit, amíg hűl, és ha azután is híg, egy kis lisztet adj még hozzá, ha pedig túl sűrű lett, egy kis tejszínnel forrald fel újra.

Ha mindez megvolt, egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd egy vízbe mártott kanál segítségével szedj a masszából kisebb halmokat rá. A halmok között hagyj körülbelül 3 centiméter távolságot, hogy szét tudjanak majd terülni.

170 fokra előmelegített sütőben süsd 10-15 percig őket, majd ha kész vannak, vedd ki a tepsit, és a meleg moszkauereket tedd egy rácsra. Amikor kihűltek, a csokoládét a maradék vajjal olvaszd meg gőz felett, majd mártsd bele a moszkauereket. Várd meg, amíg megdermed rajtuk, utána már bármikor kínálhatod.

Így lesz tökéletes a mézeskalács

Nincs karácsony mézeskalács nélkül, készítsd el te is ezt a jellegzetes és ellenállhatatlan finomságot, dísznek, ajándéknak vagy desszertnek!

OLVASD EL EZT IS!

csokis brownie lead
  • csokoládé
  • cukor

Elronthatatlan brownie

kuglof lead
  • csokoládé
  • cukor

Adventi kuglófrecept

Ezt is szeretjük