Mézes, csípős csirkeszárnyak: ilyen finomat már régen ettél

A mézes, csípős csirkeszárny egyszerre édes és pikáns: az ízek ilyen párosításából mindig valami jó sül ki.

Mézes, csípős csirkeszárnyak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A mézes-csípős csirkeszárny egy gyors hétköznapi vacsora gyanánt is tökéletes, de akár a vendégeidet is elkápráztathatod vele. Mivel a csirkeszárnyon viszonylag kevés a hús, nagyobb mennyiség kell belőle, dolgozni viszont alig kell vele. Ha van kedved, és nem zavar, hogy ragacsosak, akár kézzel is fogyaszthatod őket.

Mézes-csípős csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 kg csirkeszárny
  • 4 evőkanál méz
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2.5 teáskanál csípős paprikakrém
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1.5 dl olaj
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 dl száraz fehérbor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat a forgóknál vágd ketté, és tedd egy nagy tálba. Szórd meg őket sóval, és forgasd össze. A pác többi hozzávalóját egy kisebb tálban keverd össze, öntsd a szárnyakra, a kezeddel vagy fakanállal keverd hozzá úgy, hogy a darabokat teljesen bevonja, és így hagyd pihenni a hűtőben legalább két órát.

 

A pihentetés leteltével egy gáztepsit bélelj ki sütőpapírral. Oszd el benne a szárnyakat úgy, hogy ne fedjék egymást, kend meg a felületüket a visszamaradt páclével, és told 180 fokos sütőbe 45 percre. Félidőben vedd ki és fordítsd meg a darabokat, hogy egyenletesen piruljanak.

A sült csirkecombot is lehetetlen megunni: süsd együtt a hozzá való zöldségkörettel!

Rozmaringos, ropogósra sült csirkecomb: vele sül a zöldségköret is

A rozmaringos csirkecomb remek választás, ha egyszerűen szeretnéd letudni az ebédkészítést, és nem akarsz órákat a konyhában tölteni. Az már csak ráadás, hogy a köret is a hússal sül.

Elolvasom

Kép: semenovp / Getty Images

Ezt is szeretjük