Ropogós bőrű, fokhagymás, fűszeres csirkeszárny: olcsó, mégis isteni
A fokhagymás keverékbe pácolt csirkeszárnyakat öröm leszopogatni a csontról. Grillen és sütőben is tökéletes lesz.

fokhagymas-fuszeres-csirkeszarny
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkeszárny az egyik legolcsóbb húsféle, mégis könnyű istenivé tenni. Rengeteg változatban elkészítheted, és nagy előnye, hogy fantasztikusan ropogósra süthető. Az egyszerű fokhagymás pác jól illik hozzá. Akár grillen, akár sütőben készíted, rakhatsz mellé fokhagymát, paprikát és citromot is. 

Fokhagymás, fűszeres csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkeszárny
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg a csirkeszárnyakat, mosd meg, és törölgesd szárazra. Az olajat öntsd egy tálba, és keverd hozzá a sót, a borsot, a pirospaprikát, a mustárt, a kakukkfüvet, az áttört fokhagymát. Rakd bele a szárnyakat, és jól dörzsöld be mindenhol a fűszerkeverékkel. Érdemes a hűtőben pácolni egy-két órát.
 

Pakold a szárnyakat zsírral kikent tepsibe. Rakhatsz melléjük zöldségeket, gyümölcsöket, majd önts alájuk vizet. Fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Közben fordítsd át a csirkeszárnyakat. Amikor puhák, vedd le róluk a fóliát, és pirítsd meg a húst.
Grillen körülbelül 25 perc sütési idővel számolj, közben forgasd és kenegesd a húst. 
A sertésoldalast is grillezheted, előtte azonban érdemes puhára főzni.

Ezt is szeretjük