Ropogós bőrű, fokhagymás, fűszeres csirkeszárny: olcsó, mégis isteni
A fokhagymás keverékbe pácolt csirkeszárnyakat öröm leszopogatni a csontról. Grillen és sütőben is tökéletes lesz.

fokhagymas-fuszeres-csirkeszarny
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Így még valószínűleg nem festetted ki magad: egyszerű segítség, amitől szebb lesz a smink »

Ezek a ronda cipők lesznek az ősz slágertrendjei: nagyon mellényúltak a tervezők »

A 72 éves hölgy elképesztően nőies: nem csinál nagy ügyet az öltözködésből, mégis mindig sikkes »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkeszárny az egyik legolcsóbb húsféle, mégis könnyű istenivé tenni. Rengeteg változatban elkészítheted, és nagy előnye, hogy fantasztikusan ropogósra süthető. Az egyszerű fokhagymás pác jól illik hozzá. Akár grillen, akár sütőben készíted, rakhatsz mellé fokhagymát, paprikát és citromot is. 

Fokhagymás, fűszeres csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkeszárny
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg a csirkeszárnyakat, mosd meg, és törölgesd szárazra. Az olajat öntsd egy tálba, és keverd hozzá a sót, a borsot, a pirospaprikát, a mustárt, a kakukkfüvet, az áttört fokhagymát. Rakd bele a szárnyakat, és jól dörzsöld be mindenhol a fűszerkeverékkel. Érdemes a hűtőben pácolni egy-két órát.
 

Pakold a szárnyakat zsírral kikent tepsibe. Rakhatsz melléjük zöldségeket, gyümölcsöket, majd önts alájuk vizet. Fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Közben fordítsd át a csirkeszárnyakat. Amikor puhák, vedd le róluk a fóliát, és pirítsd meg a húst.
Grillen körülbelül 25 perc sütési idővel számolj, közben forgasd és kenegesd a húst. 
A sertésoldalast is grillezheted, előtte azonban érdemes puhára főzni.

Ezt is szeretjük