Foszlós mazsolás kalács, szőlős csirkemell
Hamarosan beérnek az első édes szőlőszemek. Nemcsak nyersen eheted, hanem főzheted, sütheted, és süteménybe is teheted.
Vörösboros szőlőleves
Hozzávalók:
- 50 dkg szemelt szőlő
- 2 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 2 dl vörösbor
- 2 dkg liszt
- 2-3 szem szegfűszeg
- darabka fahéj
- só, ízlés szerint cukor
A szőlőt öntsd fel egy liter vízzel, add hozzá a vörösbort, a fűszereket, és lassú tűzön addig főzd, míg a szőlő megpuhul. A lisztből a tejszínnel és a tejföllel készíts teljesen sima habarást, és öntsd a levesre. Forrald még néhány percig. Lehűtve tálald.
Szőlős csirkemell
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 50 dkg magozott szőlő
- fél marék mazsola
- 1 dl fehér bor
- 1 dl víz
A csirkemellet vágd kockára, sózd, borsozd. Aprítsd fel a hagymát is, kevés olajon pirítsd üvegesre, majd add hozzá a csirkemellet. Tedd hozzá a kettévágott, kimagozott szőlőt, majd öntsd hozzá a fehér bort és a vizet, lassú tűzön párold puhára. Félidőnél szórd bele a mazsolákat. Összesen 30 percig párold.
Őszi saláta
Hozzávalók:
- 1 fürt szőlő
- 15 dkg kecskesajt
- egy marék dió
- fél fej jégsaláta
- 1 alma
- kevés olívaolaj
A szőlőt csipkedd le a fürtről, és mosd meg. A salátát vágd egészen keskeny csíkokra. A diót pucold meg, majd aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Az almát kockázd fel. A szőlőszemeket, az almát és a salátát keverd össze, öntözd meg olívaolajjal, és hagyd állni kicsit. Kézzel darabold rá a kecskesajtot, majd szórd meg a pirított dióval.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Mazsolás kalács
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 1 dkg só
- 1 tojás
- 2 és fél dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 maroknyi mazsola
A mazsolát néhány órával a felhasználás előtt áztasd be. Az élesztőt morzsold el 2 dl tejben. A vajat olvaszd fel. Az átszitált lisztet dolgozd el a cukorral, a vajjal, az élesztős tejjel, a sóval és a tojás felével. Ha sima a tészta, dolgozd bele a mazsolát is. Lefedve tedd 70 fokos sütőbe, és ott keleszd fél órán át. Oszd három egyenlő részre, formálj belőlük hurkát, és pihentesd 10-15 percig. Végül fond össze a három tésztacsíkot. A kalácsot letakarva tedd ismét a 70 fokos sütőbe, és hagyd duplájára kelni. Vedd le róla a konyharuhát, és csavard fel a sütő hőmérsékletét 150-180 fokra. Keverd össze a maradék tojást és a tejet, majd ha már negyed órája sül a kalács, kenegesd meg a tetejét. Süsd még 30-40 percig, közben ismételd a kenegetést.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény