Az igazi mátrai borzaska receptje
Klasszikus ebéd hétvégére
Az első blikkre kissé macerásnak tűnő fogás valójában nem is olyan bonyolult, hidd el, próbáld ki!

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mátrai borzaskát képtelenség nem szeretni, csupa olyan összetevőből készül, amik önmagukban is feldobnak bármilyen ételt: fűszeres hús krumplis-tojásos bundában, rajta fokhagymás tejföl, és az egész tetején az elmaradhatatlan olvadt sajt.

A tejfölbe csempészhetsz némi zöldfűszert, az még jobbá teheti a kész ételt, a hús pácolásával pedig egészen különleges ízeket nyerhetsz.

Mátrai borzaska

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj vagy csirkemell
  • 40 dkg krumpli
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 3-4 evőkanálnyi liszt
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 tojás
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A húsokat mosd meg, majd egy kicsit klopfold ki, sózd, borsozd, egy kis fokhagymás olajjal kend át őket, majd tedd félre. A krumplit hámozd meg, reszeld le, majd nyomkodd ki a vizet belőle. Ha ez megvan, üsd hozzá a tojást, és adj hozzá annyi lisztet, amitől összeáll tócsniszerű masszává. Sózd és borsozd ízlésednek megfelelően. Vedd elő a kedvenc borzaskasütő serpenyődet, önts bele jó sok olajat, hogy elfedje a sülő hússzeleteket, és forrósítsd fel. Most jöhetnek a húsok, forgasd meg őket lisztben, majd burkold a krumplis masszába.

Ha már elég meleg - ne a legmagasabb fokozatra tedd a tűzhelyet, közepesen forró olajra lesz szükséged - az olaj, jöhetnek bele a bundázott húsok, innen ugyanaz a dolgod, mint bármilyen más rántott hús készítésekor: ügyelni arra, hogy ne égjen oda nagyon a bunda, de a hús azért átsüljön. Amíg készülnek, reszeld le a sajtot, és keverd össze a tejfölt a maradék fokhagymával - természetesen tört állapotban. A frissen elkészült húsokra tegyél egy réteg fokhagymás tejfölt, majd a reszelt sajtot, és sütőben pár perc alatt olvaszd a tetejére.

Forró olajban sült rántott finomságok

A ropogós bundával sült ételeknek nem igazán van vetélytársuk, minden nagyobb eseményen kötelező elemek, ahogyan a vasárnapi ebédnél is.

Ezt is szeretjük