8 isteni mártás sült húsok mellé
A különböző mártások csodálatos kiegészítői az amúgy is ellenállhatatlan sült húsoknak. Ismerd meg a legfinomabbakat.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Hatalmas szemek 5 lépésben, pillanatok alatt - Így használd a fehér szemceruzát »

Ha különleges, miért ne adhatnád ajándékba: a legjobb szépségápolási csomagok karácsonyra »

Ez nem csak egy póló, segíthetsz vele: egyedi kollekció magyar tervezőtől és ismert zenészektől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Klasszikus mártás

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 dl vörösbor
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál borecet
  • 1 teáskanál méz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet só

Reszeld le a hagymát, és pirítsd meg olajon, de vigyázz, hogy ne barnuljon meg, mert keserű lesz a mártás. Keverd el a többi hozzávalóval, és forrald fel, majd lassú tűzön addig főzd, míg kellőképpen be nem sűrűsödik.

Szilvamártás

Hozzávalók:

  • 10-15 db aszalt szilva
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 dl húsleves, kockából is jó
  • 5 evőkanál vaj
  • 1 citrom leve
  • 2 babérlevél
  • őrölt bors

Vágd finomra a hagymát, pirítsd meg a vajban, locsold meg a citromlével, majd forrald össze. Tedd bele a szilvát, majd ízesítsd sóval, borssal és babérlevéllel. Öntsd fel a húslevessel, majd 30-40 perc alatt főzd össze az egészet lassú tűzön. Ha megpuhult a szilva, turmixold össze, és a sültre öntve tálald.


Kaprimártás

Hozzávalók:

  • 1 marék kapribogyó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl húsleves
  • 3-4 evőkanál vaj
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • fél citrom leve

Olvaszd meg a vajat, és pirítsd benne üvegesre a nagyon apróra vágott vagy lereszelt hagymát. Szórd bele a kapribogyót, és add hozzá az apróra vágott petrezselymet. Hintsd meg liszttel, csorgass rá citromlevet, majd engedd fel a húslével. Forrald fel, ezután pedig állandó kevergetés mellett lassú tűzön főzd össze. Ha van kedved, botmixerrel összeturmixolhatod, vagy a húsra öntve máris fogyaszthatod.

Bormártás

Hozzávalók:

  • 1 kis fej hagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl húsleves
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál sűrített paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehérbors

Reszeld le a hagymát, és pirítsd meg a vajban, majd öntsd hozzá a húslevest és a borokat. Add hozzá a paradicsompürét és az átnyomott-passzírozott fokhagymákat, majd forrald össze, és főzd, míg eléri a mártás-állagot.

Almamártás

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 2,5 dl fehérbor
  • 1 dl húsleves
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál méz
  • citromlé
  • fahéj

Pucold meg az almákat, és vágd kis kockákra, majd öntsd rájuk a citromlevet, hogy ne barnuljanak meg. Csorgasd rá a mézet, keverd el a borral és a húslével, hintsd meg egy kis fahéjjal, és fedő alatt, lassú tűzön, saját levében párold puhára az almakockákat. Botmixerrel pépesítsd a gyümölcsöt, majd főzd össze a tejszínnel.

Ecetes uborkamártás

Hozzávalók:

  • 6-7 szem ecetes uborka
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 pohár tejföl
  • cukor

A vajból és a lisztből készíts világos rántást, adj hozzá egy kevés vizet, és főzd össze. Vágd kis kockákra az uborkákat, és rakd a rántásba. Ízesítsd kedved szerint sóval, cukorral és uborkalével, gazdagítsd tejföllel, majd néhány perc alatt főzd össze. Disznósültekhez kiváló.

Tejszínes kapormártás

Hozzávalók:

  • 1 csomag kapor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 dl húslé
  • 2 dl tejszín
  • fél citrom leve
  • őrölt bors
  • cukor

Hevítsd fel a vajat, és keverd hozzá a lisztet. Az így kapott világos rántáshoz add hozzá az apróra vágott kaprot, majd engedd fel a húslével, melyet ízesíts sóval, borssal és cukorral. Forrald néhány percig, majd fokozd a hatást a tejszín és a citromlé hozzáadásával.

Gorgonzolamártás

Hozzávalók:

  • 10 dkg gorgonzola
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál citromlé
  • csipetnyi őrölt bors
  • kevés tej

Morzsold a gorgonzolát a tejfölbe, majd ízesítsd citromlével és borssal, illetve lazítsd annyi tejjel, hogy kellemesen folyós legyen.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló