Marhapörkölt bográcsban

Igazi szabadtéri klasszikus

A marhapörkölt bográcsban is isteni lesz, sőt így talán a legfinomabb. A kerti főzés közös élmény is egyben.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kerti összejövetelek csúcspontja a marhapörkölt, egyrészt az íze miatt, másrészt meglehetősen erős közösségépítő voltának köszönhetően: mindenki ért hozzá - vagy legalábbis úgy tudja -, ezért egészen remek viták alakulhatnak ki egy-egy társaságban az igazi marhapörkölt kapcsán.

Egy jól sikerült marhapörkölt mellé szinte mindegy, hogy mit tálalsz köretnek, azonban a savanyúságot kellő körültekintéssel válaszd ki, nagyon sokat ronthat az összképen, ha rossz minőségűt választasz!

Marhapörkölt bográcsban

Hozzávalók:

  • 2,5 kg marhalábszár
  • 5 közepes vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy tv paprika
  • 3 közepes paradicsom
  • 4 dl száraz vörösbor
  • 4-5 evőkanálnyi pirospaprika
  • 2-3 babérlevél
  • 1 púpozott teáskanálnyi kömény
  • 30 dkg sertészsír
  • só, bors

Elkészítés ideje:

Három óra.

Elkészítés menete:

Nos, a műveletek megkezdése előtt gondoskodj a megfelelő fűtésről, azaz készülj elegendő fával, és rakj olyan tüzet, hogy relatíve állandó hőmérsékletet tudj biztosítani a bogrács alatt - nem kellenek óriási lángok, de az sem jó, ha csak parázs van. Ezután készítsd elő a hozzávalókat: a húst tisztítsd meg, majd kockázd fel, a hagymával tégy ugyanígy, a többi hozzávalót készítsd oda, ahol könnyen eléred majd. A bográcsba dobd be a zsírt, tedd fel az állványra, és kezdődhet a főzés. Amikor már megolvadt a zsír, add hozzá a hagymát, és párold üvegesre.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Miután elérte a megfelelő állapotot, keverd hozzá a húst, hagyd, hogy megpiruljon, majd add hozzá a köményt is, keverd így pár percig, aztán húzd el a bográcsot a tűztől, keverd az egészhez a pirospaprikát, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen. A paprikát és a paradicsomot darabold fel, majd keverd a többiekhez, a babérlevéllel és ízlésednek megfelelő mennyiségű sóval és borssal egyetemben. Ha mindezzel megvagy, már csak a tüzet kell őrizned, illetve a húsos levet gyakran megkeverned. Ha már kezd sűrűsödni, és a hús is elég puha, törd hozzá a fokhagymát, majd körülbelül 20 perccel azelőtt, hogy levennéd a tűzről, mehet mellé a vörösbor is. Miután ez az idő is letelt, kész van a remek fogás.

Könnyű édességek a nehéz fogás után

Ha a főétel eleve megterheli a gyomrodat, jobb, ha olyan desszertet választasz, ami a lehetőségekhez képest kíméli a szervezeted, képgalériánkban ilyen édességeket válogattunk össze.

A 7 legjobb édesség, ami alig hizlal

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

nokedli lead
  • tojás
  • tészta

Tojásos nokedli

Ezt is szeretjük