Selymes tonhalkrém villámgyorsan: pirítósra vagy mártogatósnak zöldségek mellé
A házi tonhalkrém a majonéztől és a joghurttól lesz krémes és selymes.

tonhalkrem
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha kiegyensúlyozott táplálkozásra törekszel, érdemes hetente egyszer valamilyen formában a halnak is helyet adnod az asztalodon. Ez az isteni, házi tonhalkrém zöldségek mellé és pirítósra is nagyon finom, és vele nagyon könnyen csempészhetsz változatosságot a konyhádba. Érdemes otthon dijoni mustárt tartanod, mert sokkal finomabbak vele a krémek, de ha nincs, sima mustárt is adhatsz hozzá.

Majonézes tonhalkrém receptje

Hozzávalók:

  • 2 doboz tonhalkonzerv
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál (dijoni) mustár
  • 1 kis lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A konzerv tonhalat csöpögtesd le, tedd egy tálba, és villával törd össze. A majonézt, a natúr joghurtot és a tejfölt egy másik tálban keverd össze, majd vegyítsd el a tonhallal. Sózd, borsozd, locsold meg egy kevés citromlével, keverd hozzá a mustárt, a felaprított petrezselymet és a lereszelt lilahagymát, és keverd teljesen simára az egészet. Díszítheted néhány egész petrezselyemlevéllel. Tálalásig hűtőben tartsd, hogy az ízek összeérjenek.

Érdemes az étkezésedet változatos szendvicskrémekkel feldobnod – a házi tojáskrémmel például nem lőhetsz mellé.

Ezt is szeretjük