Babos zakuszka jól bevált erdélyi recept alapján: sok-sok pritaminpaprika adja a színét

Az erdélyiek paprikás szendvicskrémje, a zakuszka babos változatban is isteni finom.

babos zakuszka
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Készítsd el az eredeti erdélyi zakuszkát babos változatban! A krém szép piros színéért a pritaminpaprika és a paradicsomlé felel. Nagyon finom pirítósra vagy friss kenyérre kenve. Készítheted házi paradicsomléből is.

Babos zakuszka

Hozzávalók 11 adaghoz

  • 3 kg bab
  • 3 kg pritaminpaprika
  • 3 kg hagyma
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál
  • 1 l olaj
  • 1 l paradicsomlé
  • 1 tasak babérlevél
  • 1 tasak egész bors
Recept idők

Elkészítés:

A babot előző este áztasd be. Másnap főzd puhára, és turmixold le. A paprikát és a hagymát is pucold meg, és aprítsd fel. Két külön lábosban, egyenként fél-fél liter olajon párold őket üvegesre. Ezután mindkét adagot az olajjal együtt daráld le. Öntsd őket össze, keverd hozzájuk a babot, a fűszereket, öntsd fel paradicsomlével, és gyakori kevergetés mellett 2-2,5 óra alatt főzd sűrűre. Az utolsó negyedórában add hozzá a cukrot is. Kanalazd a zakuszkát fertőtlenített befőttesüvegekbe, helyezd őket egy-két napra száraz dunsztba, majd helyezd a kamra polcára.

Erdélyi módszerrel isteni finom padlizsánkrémet is készíthetsz.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük