Selymes, házi krémsajt készítése joghurtból: hihetetlen, milyen egyszerű

Házilag is készíthetsz finom krémsajtot: nem fogod elhinni, milyen egyszerű.

Házi krémsajt joghurtból
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi készítésű krémsajt nagy előnye a boltihoz képest, hogy úgy ízesítheted, ahogy kedved tartja. Tehetsz bele sót, borsot, zöldfűszereket, de teljesen natúran is nagyon finom lesz. Ha még lágyabb állagú sajtkrémet szeretnél, egy deci tejszínnel is elkeverheted.

Házi krémsajt joghurtból

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg natúr joghurt
  • 2 teáskanál
  • ízesítőanyagok tetszés szerint (bors, chili, medvehagyma, újhagyma, zöldfűszerek)
  • 1 dl tejszín (elmaradhat)
Recept idők

Elkészítés:

Egy sűrű szövésű szitát bélelj ki textilpelenkával vagy konyharuhával. Mindenképp olyan darabokat válassz, amelyet nem mostál illatos mosószerrel vagy öblítővel, nehogy vegyszerízű legyen a krémsajt! A kibélelt szűrőt helyezd egy mélyebb tálra. A joghurtot ízlés szerint keverd el a tejszínnel, kanalazd a szűrőbe, majd az egészet tedd a hűtőbe. Két nap alatt teljesen lecsepeg róla a savó, csak a sűrű sajt marad meg. Ezt kanalazd egy jól záródó dobozba, ízesítsd ízlés szerint sóval, fűszerekkel. Hűtőben két hétig eláll.

Magos zsemle dagasztás nélkül: mutatós reggeli kevés munkával

A frissen sült ropogós zsemlénél kevés jobb reggeli pékáru létezik. Ha pedig nem csak bolti változatban szeretnéd fogyasztani, akkor süsd meg otthon, egyszerűen.

Elolvasom

Kép: Ivannag82 / Getty Images

Ezt is szeretjük