Medvehagymás fűszervaj: ilyen finomat nem kapsz a boltban

Itt a medvehagyma szezonja, készíts belőle házi fűszervajat! Kenyérhez, húshoz is kitűnő.

fuszervaj
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A medvehagyma minden évben viszonylag rövid ideig kapható, ezért ne habozz, és most készíts belőle finomságokat! Az illatos fűszernövény a puha vajhoz is kiválóan passzol. Ha szereted a csípős ízeket, még egy kevés Cayenne-borssal is megbolondíthatod. A medvehagymát mindig megbízható helyről szerezd be, gyakorlatlan szem ugyanis könnyen összekeverheti a gyöngyvirág levelével, ami súlyosan mérgező.

Medvehagymás fűszervaj

Hozzávalók

  • 20 dkg puha vaj
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagyma leveleit alaposan mosd meg. Tedd aprítógépbe a puha vajjal, a felvágott fokhagymagerezddel, az olívaolajjal, a citromlével, a sóval és a fűszerekkel együtt, majd dolgozd össze az egészet. Kanalazd a vajat egy kiterített darab frissen tartó fóliára, tekerd fel henger alakúra, és tedd a hűtőbe néhány órára, amíg megdermed. Fogyaszd pirítós kenyérrel és friss zöldségekkel.
Ha szereted a fűszeres vajat, ebben a válogatásban sokféle receptet találsz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük