Medvehagymás fűszervaj: ilyen finomat nem kapsz a boltban

Itt a medvehagyma szezonja, készíts belőle házi fűszervajat! Kenyérhez, húshoz is kitűnő.

Medvehagymás fűszervaj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A medvehagyma minden évben viszonylag rövid ideig kapható, ezért ne habozz, és most készíts belőle finomságokat! Az illatos fűszernövény a puha vajhoz is kiválóan passzol. Ha szereted a csípős ízeket, még egy kevés Cayenne-borssal is megbolondíthatod. A medvehagymát mindig megbízható helyről szerezd be, gyakorlatlan szem ugyanis könnyen összekeverheti a gyöngyvirág levelével, ami súlyosan mérgező.

Medvehagymás fűszervaj

Hozzávalók

  • 20 dkg puha vaj
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagyma leveleit alaposan mosd meg. Tedd aprítógépbe a puha vajjal, a felvágott fokhagymagerezddel, az olívaolajjal, a citromlével, a sóval és a fűszerekkel együtt, majd dolgozd össze az egészet. Kanalazd a vajat egy kiterített darab frissen tartó fóliára, tekerd fel henger alakúra, és tedd a hűtőbe néhány órára, amíg megdermed. Fogyaszd pirítós kenyérrel és friss zöldségekkel.
Ha szereted a fűszeres vajat, ebben a válogatásban sokféle receptet találsz.

Ezt is szeretjük