Medvehagymás fűszervaj: ilyen finomat nem kapsz a boltban
Itt a medvehagyma szezonja, készíts belőle házi fűszervajat! Kenyérhez, húshoz is kitűnő.
![Medvehagymás fűszervaj](https://kep.index.hu/1/0/3757/37571/375719/37571947_67fefddbbdedcbbc6c6f7ee64ff8be92_wm.jpg)
A medvehagyma minden évben viszonylag rövid ideig kapható, ezért ne habozz, és most készíts belőle finomságokat! Az illatos fűszernövény a puha vajhoz is kiválóan passzol. Ha szereted a csípős ízeket, még egy kevés Cayenne-borssal is megbolondíthatod. A medvehagymát mindig megbízható helyről szerezd be, gyakorlatlan szem ugyanis könnyen összekeverheti a gyöngyvirág levelével, ami súlyosan mérgező.
Medvehagymás fűszervaj
Hozzávalók
- 20 dkg puha vaj
- 1 csokor medvehagyma
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 teáskanál citromlé
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
Elkészítés:
A medvehagyma leveleit alaposan mosd meg. Tedd aprítógépbe a puha vajjal, a felvágott fokhagymagerezddel, az olívaolajjal, a citromlével, a sóval és a fűszerekkel együtt, majd dolgozd össze az egészet. Kanalazd a vajat egy kiterített darab frissen tartó fóliára, tekerd fel henger alakúra, és tedd a hűtőbe néhány órára, amíg megdermed. Fogyaszd pirítós kenyérrel és friss zöldségekkel.
Ha szereted a fűszeres vajat, ebben a válogatásban sokféle receptet találsz.
Még több recept