Medvehagymás fűszervaj: ilyen finomat nem kapsz a boltban
Itt a medvehagyma szezonja, készíts belőle házi fűszervajat! Kenyérhez, húshoz is kitűnő.

fuszervaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A medvehagyma minden évben viszonylag rövid ideig kapható, ezért ne habozz, és most készíts belőle finomságokat! Az illatos fűszernövény a puha vajhoz is kiválóan passzol. Ha szereted a csípős ízeket, még egy kevés Cayenne-borssal is megbolondíthatod. A medvehagymát mindig megbízható helyről szerezd be, gyakorlatlan szem ugyanis könnyen összekeverheti a gyöngyvirág levelével, ami súlyosan mérgező.

Medvehagymás fűszervaj

Hozzávalók:

  • 20 dkg puha vaj
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagyma leveleit alaposan mosd meg. Tedd aprítógépbe a puha vajjal, a felvágott fokhagymagerezddel, az olívaolajjal, a citromlével, a sóval és a fűszerekkel együtt, majd dolgozd össze az egészet. Kanalazd a vajat egy kiterített darab frissen tartó fóliára, tekerd fel henger alakúra, és tedd a hűtőbe néhány órára, amíg megdermed. Fogyaszd pirítós kenyérrel és friss zöldségekkel.
Ha szereted a fűszeres vajat, ebben a válogatásban sokféle receptet találsz.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük