Mustáros krumplisaláta német recept alapján: magos mustárral és hagymával fantasztikus
A magos mustárral készülő német krumplisaláta isteni köret húsok mellé, de előételként is megállja a helyét.
A német krumplisaláta a nálunk megszokottól eltérően mustárral készül, nem majonézzel, és póréhagymával ízesítik. Néhány szem csemegeuborka nagyon jól feldobja. Érdemes tálalás előtt órákkal elkészíteni, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni a hűtőben.
Német mustáros krumplisaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 4 csemegeuborka
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 2 evőkanál víz
- 1 dl olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 0.5 póréhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, vágd hasábokra, és sós vízben főzd ki nagyjából húsz perc alatt. Ha készen van, szűrd le, és hagyd kihűlni.
A mustárt keverd el a vízzel, az olívaolajjal, a balzsamecettel, a sóval és a borssal. A póréhagymát és az uborkákat karikázd fel, majd a kihűlt krumplival együtt forgasd az öntetbe. Tedd a hűtőbe két-három órára, és utána tálald.
Az egészben sült karfiol is ünnepi fogás, és a dijoni mustár is jót tesz neki.
- krumplisaláta
- póréhagyma
- köret
- dijoni mustár
- mustáros krumplisaláta
- német mustáros krumplisaláta
- Recept
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept