Mustáros krumplisaláta német recept alapján: magos mustárral és hagymával fantasztikus

A magos mustárral készülő német krumplisaláta isteni köret húsok mellé, de előételként is megállja a helyét.

nemet mustaros krumplisalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A német krumplisaláta a nálunk megszokottól eltérően mustárral készül, nem majonézzel, és póréhagymával ízesítik. Néhány szem csemegeuborka nagyon jól feldobja. Érdemes tálalás előtt órákkal elkészíteni, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni a hűtőben.

Német mustáros krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 4 csemegeuborka
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál víz
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 0.5 póréhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, vágd hasábokra, és sós vízben főzd ki nagyjából húsz perc alatt. Ha készen van, szűrd le, és hagyd kihűlni. 

A mustárt keverd el a vízzel, az olívaolajjal, a balzsamecettel, a sóval és a borssal. A póréhagymát és az uborkákat karikázd fel, majd a kihűlt krumplival együtt forgasd az öntetbe. Tedd a hűtőbe két-három órára, és utána tálald.

Az egészben sült karfiol is ünnepi fogás, és a dijoni mustár is jót tesz neki.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük