Mustáros krumplisaláta német recept alapján: magos mustárral és hagymával fantasztikus

A magos mustárral készülő német krumplisaláta isteni köret húsok mellé, de előételként is megállja a helyét.

nemet mustaros krumplisalata
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A német krumplisaláta a nálunk megszokottól eltérően mustárral készül, nem majonézzel, és póréhagymával ízesítik. Néhány szem csemegeuborka nagyon jól feldobja. Érdemes tálalás előtt órákkal elkészíteni, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni a hűtőben.

Német mustáros krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 4 csemegeuborka
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál víz
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 0.5 póréhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, vágd hasábokra, és sós vízben főzd ki nagyjából húsz perc alatt. Ha készen van, szűrd le, és hagyd kihűlni. 

A mustárt keverd el a vízzel, az olívaolajjal, a balzsamecettel, a sóval és a borssal. A póréhagymát és az uborkákat karikázd fel, majd a kihűlt krumplival együtt forgasd az öntetbe. Tedd a hűtőbe két-három órára, és utána tálald.

Az egészben sült karfiol is ünnepi fogás, és a dijoni mustár is jót tesz neki.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük