Krémes húsos pástétom pirítósra: maradék leveshúsból is tökéletes

A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá.

husos pastetom
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha maradt hús a tegnapi levesből, állíts össze belőle krémes pástétomot friss kenyérre vagy pirítósra kenve! Készülhet baromfiból vagy marhából, ami épp van otthon. Az ízesítése is ennek megfelelő: az erőteljes ízű marhahús talán kevesebb fűszert igényel, mint a csirke, ezért nyugodtan kóstolgasd, amíg a kívánt zamatot el nem éred.

Húspástétom leveshúsból

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg főtt hús
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst fejtsd le a csontról, és tedd késes aprítógépbe. Add hozzá a felkockázott hagymát és fokhagymát, és pépesítsd őket, majd kanalazd egy tálba. Kanalazz hozzá annyi tejfölt, hogy jól kenhető masszát kapj, majd ízesítsd mustárral, rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval és borssal. Pihentesd a hűtőben néhány órát, hogy az ízei összeérjenek. 

Friss kenyérrel, karikára vágott kiflivel vagy pirítóssal fantasztikus.

Házilag készítve minden húsos kence finomabb: ezt a rozmaringos csirkemájkrémet is próbáld ki!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük