Krémes húsos pástétom pirítósra: maradék leveshúsból is tökéletes

A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá.

Húspástétom leveshúsból
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha maradt hús a tegnapi levesből, állíts össze belőle krémes pástétomot friss kenyérre vagy pirítósra kenve! Készülhet baromfiból vagy marhából, ami épp van otthon. Az ízesítése is ennek megfelelő: az erőteljes ízű marhahús talán kevesebb fűszert igényel, mint a csirke, ezért nyugodtan kóstolgasd, amíg a kívánt zamatot el nem éred.

Húspástétom leveshúsból

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg főtt hús
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst fejtsd le a csontról, és tedd késes aprítógépbe. Add hozzá a felkockázott hagymát és fokhagymát, és pépesítsd őket, majd kanalazd egy tálba. Kanalazz hozzá annyi tejfölt, hogy jól kenhető masszát kapj, majd ízesítsd mustárral, rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval és borssal. Pihentesd a hűtőben néhány órát, hogy az ízei összeérjenek. 

Friss kenyérrel, karikára vágott kiflivel vagy pirítóssal fantasztikus.

Házilag készítve minden húsos kence finomabb: ezt a rozmaringos csirkemájkrémet is próbáld ki!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük