Omlósra sült magyaros sertéstarja fokhagymával: csípős paprikakrémmel az igazi

A fokhagymás magyaros sertéstarja után senki sem fog éhesen felállni az asztaltól.

magyaros sertestarja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha valami jóféle, kiadós húsételre vágysz, ami még kellően csípős és fűszeres is, az omlós, magyaros sertéstarja biztos, hogy ízleni fog. A tarja a sertésnek egy viszonylag zsíros, de rendkívül finom, omlós része, amit sokféleképpen lehet fűszerezni.

Magyaros sertéstarja

Hozzávalók 8 személyre

  • 1 dkg sertéstarja
  • 10 dkg sertészsír
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 1 csapott evőkanál
Recept idők

Elkészítés:

A tarját vágd nyolc egyforma vastag szeletre. Klopfold ki őket, a széleiket vagdosd be, hogy ne ugorjanak össze, és alaposan sózd be mindkét oldalukat. A zsírt olvaszd fel, keverd el a mustárral, a paprikakrémmel és a zúzott fokhagymagerezdekkel. Forgasd meg a húsokat a pácban, és lezárt dobozban tedd a hűtőbe egy éjszakára. Másnap tedd tepsibe a húsokat, önts alájuk egy kevés vizet, takard le alufóliával, és egy órán át süsd 140 fokos sütőben. Az egy óra leteltével vedd le róla az alufóliát, a sütő hőfokát tekerd fel 200 fokra, és további 15-20 percig pirítsd.

A szaftos rakott krumpli is laktató, hamisítatlan magyaros fogás.

Ezt is szeretjük