Libamájsaláta kacsamellel
Csak ínyenceknek!
A libamáj már önmagában mesés, hát még akkor, ha kacsamellel bolondítod meg. Készítsd el finom salátánkat!
- Feltöltik a kitikkadt bőrt, ragyogóvá varázsolnak és hűsítenek: nyári szépségápolási kedvenceink árakkal »
- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
A libamáj igazi különlegesség, melynek felszolgálására nincs is kitűnőbb alkalom, mint az év végi ünnepi dömping. Elkészítése ugyan nem egyszerű, ráadásul az ára is borsos, mégis megéri kipróbálni, mert az íze mennyei.


Próbáld ki különleges salátareceptünket, melyhez szükséged lesz a libamájon kívül kacsamellfilére is. Külön-külön készítsd el a húsokat, majd a salátával keverd össze, és már tálalhatod is!
Libamájas saláta kacsamellel
Hozzávalók:
- 50 dkg libamáj
- 50 dkg libaháj
- 2 kacsamellfilé
- 2 narancs
- 2 evőkanál száraz vörösbor
- 1 fej fodros endívia
- 1 fej jégsaláta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál szójaszósz
- kevés víz
A kacsamelleket mosd meg, bőrüket dörzsöld be sóval, és késsel vagdosd be néhány helyen. Felhevített olajon 20-25 perc alatt süsd meg őket, majd vedd ki. A narancsot facsard ki, és a kisült pecsenyezsírhoz keverj hozzá három evőkanálnyit. Add hozzá a bort és a szójaszószt. A salátákat szedd levelekre, mosd meg, majd tépkedd kisebb-nagyobb darabokra. A kacsát csíkozd fel, és keverd a salátához.
A májat mosd meg. Vágd le róla a hártyát, az ereket, ha van rajta, akkor a zöld, epés részt is. A hájat mosd meg szintén, majd óvatosan töröld szárazra. Kockázd fel, és a felaprított vöröshagymán olvaszd ki a zsírját, nagyjából fél óra alatt. Időnként keverd meg.
A kisült zsírt szűrd át egy másik lábosba, és nagyon óvatosan csúsztasd rá a lecsepegtetett májat. Fedd le, és kezdd el sütni lassú tűzön. Ízlés szerint sózd meg. Ha már puha, és nem folyik semmi belőle, akkor jó, vedd le a tűzről. Tedd nagyon óvatosan egy tálba, és a zsírt öntsd rá, így tovább tárolható. Hagyd, hogy kihűljön, majd fektesd a salátára, és az egészet locsold meg a boros szósszal.
OLVASD EL EZT IS!

- sajt
- csirke
Sajtos csirkepaprikás

- csirke
- zöldség
Ropogós sült csirke édesköménnyel

- kukorica
- marha