Libamájsaláta kacsamellel
Csak ínyenceknek!
A libamáj már önmagában mesés, hát még akkor, ha kacsamellel bolondítod meg. Készítsd el finom salátánkat!

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A libamáj igazi különlegesség, melynek felszolgálására nincs is kitűnőbb alkalom, mint az év végi ünnepi dömping. Elkészítése ugyan nem egyszerű, ráadásul az ára is borsos, mégis megéri kipróbálni, mert az íze mennyei.

Próbáld ki különleges salátareceptünket, melyhez szükséged lesz a libamájon kívül kacsamellfilére is. Külön-külön készítsd el a húsokat, majd a salátával keverd össze, és már tálalhatod is!

Libamájas saláta kacsamellel

Hozzávalók:

  • 50 dkg libamáj
  • 50 dkg libaháj
  • 2 kacsamellfilé
  • 2 narancs
  • 2 evőkanál száraz vörösbor
  • 1 fej fodros endívia
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • kevés víz

A kacsamelleket mosd meg, bőrüket dörzsöld be sóval, és késsel vagdosd be néhány helyen. Felhevített olajon 20-25 perc alatt süsd meg őket, majd vedd ki. A narancsot facsard ki, és a kisült pecsenyezsírhoz keverj hozzá három evőkanálnyit. Add hozzá a bort és a szójaszószt. A salátákat szedd levelekre, mosd meg, majd tépkedd kisebb-nagyobb darabokra. A kacsát csíkozd fel, és keverd a salátához.

A májat mosd meg. Vágd le róla a hártyát, az ereket, ha van rajta, akkor a zöld, epés részt is. A hájat mosd meg szintén, majd óvatosan töröld szárazra. Kockázd fel, és a felaprított vöröshagymán olvaszd ki a zsírját, nagyjából fél óra alatt. Időnként keverd meg.

A kisült zsírt szűrd át egy másik lábosba, és nagyon óvatosan csúsztasd rá a lecsepegtetett májat. Fedd le, és kezdd el sütni lassú tűzön. Ízlés szerint sózd meg. Ha már puha, és nem folyik semmi belőle, akkor jó, vedd le a tűzről. Tedd nagyon óvatosan egy tálba, és a zsírt öntsd rá, így tovább tárolható. Hagyd, hogy kihűljön, majd fektesd a salátára, és az egészet locsold meg a boros szósszal.

Blog.hu ajánló