Libamájsaláta kacsamellel
Csak ínyenceknek!
A libamáj már önmagában mesés, hát még akkor, ha kacsamellel bolondítod meg. Készítsd el finom salátánkat!

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

A legjobb hajerősítő szer, mégis csak ritkán hallunk róla: görögszéna hajhullás ellen »

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A libamáj igazi különlegesség, melynek felszolgálására nincs is kitűnőbb alkalom, mint az év végi ünnepi dömping. Elkészítése ugyan nem egyszerű, ráadásul az ára is borsos, mégis megéri kipróbálni, mert az íze mennyei.

Próbáld ki különleges salátareceptünket, melyhez szükséged lesz a libamájon kívül kacsamellfilére is. Külön-külön készítsd el a húsokat, majd a salátával keverd össze, és már tálalhatod is!

Libamájas saláta kacsamellel

Hozzávalók:

  • 50 dkg libamáj
  • 50 dkg libaháj
  • 2 kacsamellfilé
  • 2 narancs
  • 2 evőkanál száraz vörösbor
  • 1 fej fodros endívia
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • kevés víz

A kacsamelleket mosd meg, bőrüket dörzsöld be sóval, és késsel vagdosd be néhány helyen. Felhevített olajon 20-25 perc alatt süsd meg őket, majd vedd ki. A narancsot facsard ki, és a kisült pecsenyezsírhoz keverj hozzá három evőkanálnyit. Add hozzá a bort és a szójaszószt. A salátákat szedd levelekre, mosd meg, majd tépkedd kisebb-nagyobb darabokra. A kacsát csíkozd fel, és keverd a salátához.

A májat mosd meg. Vágd le róla a hártyát, az ereket, ha van rajta, akkor a zöld, epés részt is. A hájat mosd meg szintén, majd óvatosan töröld szárazra. Kockázd fel, és a felaprított vöröshagymán olvaszd ki a zsírját, nagyjából fél óra alatt. Időnként keverd meg.

A kisült zsírt szűrd át egy másik lábosba, és nagyon óvatosan csúsztasd rá a lecsepegtetett májat. Fedd le, és kezdd el sütni lassú tűzön. Ízlés szerint sózd meg. Ha már puha, és nem folyik semmi belőle, akkor jó, vedd le a tűzről. Tedd nagyon óvatosan egy tálba, és a zsírt öntsd rá, így tovább tárolható. Hagyd, hogy kihűljön, majd fektesd a salátára, és az egészet locsold meg a boros szósszal.

Ezt is szeretjük