5 isteni grillhús

A legnépszerűbb nyári falatok

Nincs fogható a nyári sütögetéshez, amikor a kellemes társaságban elfogyasztott isteni ételekhez még a gyönyörű idő is társul.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem bírsz megmaradni a lakásban, akkor elő a grillráccsal! Fogj néhány szelet húst, pácold be, fűszerezd meg, majd irány a parázs! Pillanatok alatt isteni fogásokat készíthetsz.

Készítheted csirkéből, halból, de akár sertésből is a grillfalatokat. Tálald őket salátával és friss kenyérrel.

Saslik

Hozzávalók:

  • 60 dkg báránycomb
  • 4 paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 2 fej hagyma
  • őrölt kakukkfű
  • őrölt pirospaprika
  • fokhagyma
  • olaj

A bárányhúst vágd fel kockákra. A hagymát és a paradicsomot vágd félbe. Az uborkát karikázd fel. Ezeket ízlés szerint húzd fel a nyársakra úgy, hogy a két végét hagymával zárd. Sózd, fűszerezd őket, és kend be olajjal.

Parázs fölött, állandóan forgatva a nyársakat, süsd meg őket. Sütés közben még egyszer kend át a fűszeres olajjal. Ez egy alaprecept, amit bátran kibővíthetsz még zöldségekkel, vagy fűszerekkel.

Fehérboros csirkenyárs

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 teáskanál sárkányfű
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • olaj

A csirkemellet vágd darabokra. A szószhoz keverd össze az olajat, a fehérbort, a sárkányfüvet és a szójaszószt. Ezzel öntsd le a húskockákat, és körülbelül három órán keresztül hűvös helyen hagyd állni. Húzd őket nyársra, majd süsd meg a grillen.

Grillezett lazac

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazacfilé
  • bors
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál édesköménymag
  • olívaolaj

A mártáshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • olívaolaj

Mosd meg a lazacfilét. Pár evőkanál olajba keverd bele a sót, a borsot, az édesköményt és a citrom levét. Ezzel kend meg a halszeleteket, majd süsd meg őket. A mártáshoz keverd össze a hozzávalókat, és ezzel kínáld a halat.

Chilis sertésnyárs

Hozzávalók:

  • 1 kg marhafelsál
  • fél kávéskanál chilipor
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál oregánó
  • 6 evőkanál narancslé
  • olívaolaj

Keverd össze a hozzávalókat a marinádhoz. A feldarabolt húst helyezd bele, és lefedve hagyd állni több órán, esetleg egy éjszakán keresztül is.
Süsd meg őket a nyárson. Tortillalapokkal és snidlinges tejföllel kínálva kiváló.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Mézes-szójás karaj

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 narancs leve
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 4 paradicsom
  • 2 nagyobb cukkini
  • 6 mentalevél
  • 10 dkg vaj
  • 2 teáskanál darált mák

A zúzott fokhagymát keverd össze a narancslével, a sűrített paradicsommal, a mézzel, a szójaszósszal, és ebbe a pácba fektesd bele a húsokat. Hagyd így egy óráig. A paradicsomot és a cukkinit darabold fel. A kicsit megolvasztott vajat keverd össze a mákkal és az aprított mentával. Sózd, borsozd. Grillen süsd meg a husikat, közben egyszer-kétszer kend át a páclével. Miután készre sült a hús, locsold meg a mákos-mentás vajjal.

Ezt is szeretjük