5 isteni grillhús
Nincs fogható a nyári sütögetéshez, amikor a kellemes társaságban elfogyasztott isteni ételekhez még a gyönyörű idő is társul.
Ha nem bírsz megmaradni a lakásban, akkor elő a grillráccsal! Fogj néhány szelet húst, pácold be, fűszerezd meg, majd irány a parázs! Pillanatok alatt isteni fogásokat készíthetsz.
Készítheted csirkéből, halból, de akár sertésből is a grillfalatokat. Tálald őket salátával és friss kenyérrel.
Saslik
Hozzávalók:
- 60 dkg báránycomb
- 4 paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 2 fej hagyma
- őrölt kakukkfű
- őrölt pirospaprika
- fokhagyma
- só
- olaj
A bárányhúst vágd fel kockákra. A hagymát és a paradicsomot vágd félbe. Az uborkát karikázd fel. Ezeket ízlés szerint húzd fel a nyársakra úgy, hogy a két végét hagymával zárd. Sózd, fűszerezd őket, és kend be olajjal.
Parázs fölött, állandóan forgatva a nyársakat, süsd meg őket. Sütés közben még egyszer kend át a fűszeres olajjal. Ez egy alaprecept, amit bátran kibővíthetsz még zöldségekkel, vagy fűszerekkel.
Fehérboros csirkenyárs
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemellfilé
- 0,5 dl fehérbor
- 1 teáskanál sárkányfű
- 1 evőkanál szójaszósz
- olaj
A csirkemellet vágd darabokra. A szószhoz keverd össze az olajat, a fehérbort, a sárkányfüvet és a szójaszószt. Ezzel öntsd le a húskockákat, és körülbelül három órán keresztül hűvös helyen hagyd állni. Húzd őket nyársra, majd süsd meg a grillen.
Grillezett lazac
Hozzávalók:
- 4 szelet lazacfilé
- só
- bors
- 1 citrom
- 1 evőkanál édesköménymag
- olívaolaj
A mártáshoz:
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál dijoni mustár
- olívaolaj
- só
Mosd meg a lazacfilét. Pár evőkanál olajba keverd bele a sót, a borsot, az édesköményt és a citrom levét. Ezzel kend meg a halszeleteket, majd süsd meg őket. A mártáshoz keverd össze a hozzávalókat, és ezzel kínáld a halat.
Chilis sertésnyárs
Hozzávalók:
- 1 kg marhafelsál
- fél kávéskanál chilipor
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál oregánó
- 6 evőkanál narancslé
- olívaolaj
Keverd össze a hozzávalókat a marinádhoz. A feldarabolt húst helyezd bele, és lefedve hagyd állni több órán, esetleg egy éjszakán keresztül is.
Süsd meg őket a nyárson. Tortillalapokkal és snidlinges tejföllel kínálva kiváló.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Mézes-szójás karaj
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 narancs leve
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 4 paradicsom
- 2 nagyobb cukkini
- 6 mentalevél
- 10 dkg vaj
- 2 teáskanál darált mák
A zúzott fokhagymát keverd össze a narancslével, a sűrített paradicsommal, a mézzel, a szójaszósszal, és ebbe a pácba fektesd bele a húsokat. Hagyd így egy óráig. A paradicsomot és a cukkinit darabold fel. A kicsit megolvasztott vajat keverd össze a mákkal és az aprított mentával. Sózd, borsozd. Grillen süsd meg a husikat, közben egyszer-kétszer kend át a páclével. Miután készre sült a hús, locsold meg a mákos-mentás vajjal.