5 isteni grillhús
Nincs fogható a nyári sütögetéshez, amikor a kellemes társaságban elfogyasztott isteni ételekhez még a gyönyörű idő is társul.
- Izgalmas és nőies a tavaszi divat legsikkesebb párosa: így viseld csinosan a szaténszoknyát kötött pulóverrel »
- A szuper nőies francia konty a megoldás, ha nincs sok időd rendbe szedni a hajad: könnyen elkészül »
- 4 öltözködési hiba, ami slampossá teszi a megjelenést: ezek a fazonok nem passzolnak össze »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
Ha nem bírsz megmaradni a lakásban, akkor elő a grillráccsal! Fogj néhány szelet húst, pácold be, fűszerezd meg, majd irány a parázs! Pillanatok alatt isteni fogásokat készíthetsz.
Készítheted csirkéből, halból, de akár sertésből is a grillfalatokat. Tálald őket salátával és friss kenyérrel.
Saslik
Hozzávalók:
- 60 dkg báránycomb
- 4 paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 2 fej hagyma
- őrölt kakukkfű
- őrölt pirospaprika
- fokhagyma
- só
- olaj
A bárányhúst vágd fel kockákra. A hagymát és a paradicsomot vágd félbe. Az uborkát karikázd fel. Ezeket ízlés szerint húzd fel a nyársakra úgy, hogy a két végét hagymával zárd. Sózd, fűszerezd őket, és kend be olajjal.
Parázs fölött, állandóan forgatva a nyársakat, süsd meg őket. Sütés közben még egyszer kend át a fűszeres olajjal. Ez egy alaprecept, amit bátran kibővíthetsz még zöldségekkel, vagy fűszerekkel.
Fehérboros csirkenyárs
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemellfilé
- 0,5 dl fehérbor
- 1 teáskanál sárkányfű
- 1 evőkanál szójaszósz
- olaj
A csirkemellet vágd darabokra. A szószhoz keverd össze az olajat, a fehérbort, a sárkányfüvet és a szójaszószt. Ezzel öntsd le a húskockákat, és körülbelül három órán keresztül hűvös helyen hagyd állni. Húzd őket nyársra, majd süsd meg a grillen.
Grillezett lazac
Hozzávalók:
- 4 szelet lazacfilé
- só
- bors
- 1 citrom
- 1 evőkanál édesköménymag
- olívaolaj
A mártáshoz:
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál dijoni mustár
- olívaolaj
- só
Mosd meg a lazacfilét. Pár evőkanál olajba keverd bele a sót, a borsot, az édesköményt és a citrom levét. Ezzel kend meg a halszeleteket, majd süsd meg őket. A mártáshoz keverd össze a hozzávalókat, és ezzel kínáld a halat.
Chilis sertésnyárs
Hozzávalók:
- 1 kg marhafelsál
- fél kávéskanál chilipor
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál oregánó
- 6 evőkanál narancslé
- olívaolaj
Keverd össze a hozzávalókat a marinádhoz. A feldarabolt húst helyezd bele, és lefedve hagyd állni több órán, esetleg egy éjszakán keresztül is.
Süsd meg őket a nyárson. Tortillalapokkal és snidlinges tejföllel kínálva kiváló.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Mézes-szójás karaj
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 narancs leve
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 4 paradicsom
- 2 nagyobb cukkini
- 6 mentalevél
- 10 dkg vaj
- 2 teáskanál darált mák
A zúzott fokhagymát keverd össze a narancslével, a sűrített paradicsommal, a mézzel, a szójaszósszal, és ebbe a pácba fektesd bele a húsokat. Hagyd így egy óráig. A paradicsomot és a cukkinit darabold fel. A kicsit megolvasztott vajat keverd össze a mákkal és az aprított mentával. Sózd, borsozd. Grillen süsd meg a husikat, közben egyszer-kétszer kend át a páclével. Miután készre sült a hús, locsold meg a mákos-mentás vajjal.