Ínycsiklandó lecsós csirkemáj
Fél óra, és kész is van!
Paprikával és paradicsommal isteni finom ételek készíthetőek, ez a páros a májnak is jól áll.

Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

A legjobb C-vitaminos arckrémek: csökkentik a ráncokat és pajzsként védik a bőrt »

Kipróbáltuk a többfázisú olajos arcápolást: így nem tömődnek el a pórusok »

Nőies, stílusos, és sokat tud a divatról: Olivia Palermo taníthatná a sikkes öltözködést! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lecsó egyszerű étel, és a vele készült csirkemáj sem bonyolult, ha még sohasem csináltál ilyet, akkor is sikerülni fog.

Köretnek szinte bármi passzol hozzá, házi tarhonyával, rizzsel és krumplipürével is isteni, na meg persze házi kovászos uborkával.

Lecsós csirkemáj

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemáj
  • 3 közepes paradicsom
  • 2 tv paprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi oregánó
  • 1 evőkanálnyi sűrített paradicsom
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A hagymát kockázd apróra, a paradicsomot vágd fel nagyobb darabokra, a paprikát csumázd ki és karikázd fel. Vékony olajon kezdd el dinsztelni a hagymát, majd ha már üvegesre párolódott, add hozzá a paprikát és a paradicsomot is, és sózd meg őket ízlésed szerint. Amíg így együtt rotyognak, tisztítsd meg a májakat, és szórd meg az oregánóval.

Ha a zöldségek már szépen összeestek, add hozzájuk a májat is, őrölj rájuk borsot, add hozzájuk a sűrített paradicsomot, keverd át, és főzd készre az egészet.

Amikor már levennéd a tűzről, reszeld rá a fokhagymát, forgasd át jó alaposan, és már kész is van.

Isteni bográcsos ételek

Bográcsolni jó, válaszd ki a kedvenc fogásodat, trombitálj össze pár ismerőst, és irány a szabadba főzőcskézni!

Ezt is szeretjük