Így tedd el a lecsót!
A lecsó frissen jó, ez tény, azonban, ha télen is szeretnéd majd élvezni a házi étel ízét, arról most kell gondoskodnod.
A jó lecsó titka a finom, egészséges, friss hazai összetevőkben rejlik, érett, lédús paradicsom, paprika és jó, ízes vöröshagyma kell bele.
Ha jól készíted el, a leghidegebb tél közepén is élvezheted a nyár eme jellegzetes ízét.
Lecsó befőzése
Hozzávalók:
- 4 kg zöldpaprika
- 2 kg paradicsom
- 8 fej vöröshagyma
- 0,5 l étolaj
- só
Elkészítés ideje:
1 óra
Elkészítés menete:
Kezdd azzal, hogy mindent előkészítesz, a paradicsomok héját távolítsd el - forró víz alá kell tartani, utána hamar ledobja magáról -, a paprika csumáját távolítsd el a magházzal együtt, a hagymát nagyjából egyenletes darabokra kockázd fel.
Ezután válassz egy jó nagy lábast, melybe minden belefér, majd öntsd bele az olajat, és kezdd el melegíteni.
Ha elérte a megfelelő hőfokot, tedd bele a hagymát, és kezdd el pirítani. Amikor már félig megpirult, hozzáadhatod a paprikát is - ha szereted, egy-egy csípős is belekerülhet -, valamint némi sót.
Ha már egy kicsit összeesett a paprika, hozzáadhatod a meghámozott paradicsomokat is némi sóval egyetemben. Ezután felkerülhet a fedő a lábasra, és közepes lángon addig főzd, amíg a paprika teljesen meg nem puhul. Ha már elég puha, sózd meg még egyszer, annyira, amilyennek szereted, ez már a végleges állapot lesz.
Meleg vízzel átöblített üvegekbe adagold ki a lecsót, majd egyből zárd is le egy celofánréteggel, tartósítószernek erre kerüljön egy nagyon pici szalicil, majd rá a másik réteg celofán, ezzel tulajdonképp kész is vagy.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A teli üvegeket egy pokrócban tedd száraz helyre, majd, ha kihűltek, mehetnek a kamrába, hogy, amikor kedvet kapsz hozzá, csak le kelljen emelni a polcról, kicsit megmelegíteni, és már eheted is. Ha kolbásszal szereted, azt akkor add hozzá, amikor fogyasztod.
OLVASD EL EZT IS!
- zöldséges
- nyár
Töltött paprika
- pörkölt
- bogrács
Bográcsban főtt marhapörkölt
- uborka
- saláták, zöldséges ételek