7 laktató leves, ami főételnek is beválik: bográcsban vagy tűzhelyen is készítheted őket

Néha elég egy sűrű, kiadós levest főzni, ami annyira laktató, hogy második fogásra talán már nem is lesz szükség.

Laktató levesek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Levesből alapvetően kétféle típust főzhetsz: az egyik könnyű, felkészíti a gyomrot a második fogásra, a másik pedig kiadós, laktató, és minden finomságot belefőzhetsz. Készítheted őket hússal vagy csak zöldségekkel, hüvelyesekkel is.

A bográcsozás egészen őszig jó családi vagy társasági program. Ilyenkor fő a nagy adag gulyás, amit annyira jó ropogós kenyérrel tunkolni. Halászlevet sem csak karácsonykor érdemes készíteni, hiszen nyáron is ugyanolyan finom.

Laktató levesek

A sűrű, kiadós levesek másik nagy előnye, hogy általában viszonylag olcsók is. A krumpli, a lencse vagy a savanyú káposzta még ma sem kerül sokba. Igaz, hogy a marhahús mindig a drágább alapanyagok közé tartozott, de ha nagy mennyiségben, bográcsban főzöd a levest, akár napokra előre meglehet az ebéd vagy a vacsora.

Imádod a leveseket, de fontos az is, hogy ne hizlaljanak?

Olvasd el ezt a válogatást, amelyben csupa egészséges, alacsony kalóriás levest gyűjtöttünk össze!

5 alacsony kalóriás, szuper egészséges leves - Imádni fogod őket, annyira finomak

Anélkül érheted el a jóllakottság érzését, hogy túl sok kalóriát vinnél be.

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük