Bográcsban fő a legfinomabb babgulyás - Néhány összetevő, amitől különösen finom lesz

A nyári kerti partik elronthatatlan kedvence a kiadós bográcsos babgulyás.

Bográcsban fő a legfinomabb babgulyás - Néhány összetevő, amitől különösen finom lesz
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az igazán pikáns, magyaros bográcsos babgulyás akkor is remek választás, amikor nagyobb létszámú vendégsereg étkezéséről kell gondoskodnod. Ha a babot beáztatod egy éjszakára, gyorsabban megfő, és kevésbé fog puffasztani. A laktató fogás friss kenyérrel az igazi. Ha szereted, ne hagyd ki a babgulyásból a csípős paprikát se, de a kömény, a babérlevél és a sok hagyma is sokat dob rajta.

Babgulyás recept

Hozzávalók 8 személyre

  • 2 kg marhalábszár vagy sertéscomb
  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg bab
  • 20 dkg csipetke
  • 5 db vöröshagyma
  • 4 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Állítsd fel a bográcsot, és rakj tüzet. A vöröshagymát aprítsd fel, és a forró zsíron pirítsd meg. Dobd rá a megtisztított, kockára vágott húst, süsd fehéredésig, majd szórd rá a pirospaprikát, és öntsd fel két liter vízzel. Tedd bele a babot is, majd ízesítsd a zúzott fokhagymával, a babérlevéllel, a köménnyel, a sóval és a borssal. Főzd körülbelül egy órán át. Ha szükséges, önts még hozzá vizet.

 

Közben a krumplit és a leveszöldségeket is pucold meg, majd darabold fel. Egy óra múlva rakd a bográcsba a paradicsomot, a paprikát és a répákat. Főzd még körülbelül 40 percig. Amikor már szinte minden puha, rakd bele a felkockázott krumplit. További 20 perc után szórd bele a csipetkét is, és főzd készre 10 perc alatt. Tálaláskor petrezselyemmel is megszórhatod.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük