8 pikáns húspác kerti sütögetéshez
Ha már unod a szokásos só-bors kombinációt, és szeretnéd a grillsütést különlegesebbé tenni, akkor ezekkel a pácokkal biztosra mehetsz.
A hétvégi grillezésnek elengedhetetlen kelléke a fűszerek kavalkádjába áztatott husi. Ráadásul így finomabb és omlósabb lesz a hús is.
Akkor a legfinomabb a hús, ha egy éjszakán át hagyod a fűszereket dolgozni. Tedd a hűtőbe a bepácolt szeleteket, és csak a sütés előtt fél órával vedd ki.
Csípős pác
Hozzávalók:
- 6 szál újhagyma
- 2 csípős paprika
- 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál szerecsendió
- 1 evőkanál rum
A hozzávalókat dobáld bele a robotgépbe, és zúzd pépessé. Kend be vele a hússzeleteket, és hagyd állni őket a hűtőben pár óráig. A recept 4-5 szelet húshoz elegendő.
Paprikás-mustáros pác
Hozzávalók:
- 1 csésze olívaolaj
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál tej
- 2 teáskanál életízesítő
- 1 teáskanál csípős paprika
Keverd össze a hozzávalókat, majd ezt kend rá a húsra, és hagyd egy kicsit állni, mielőtt kisütöd.
Barna pác
Hozzávalók:
- 5 evőkanál ketchup
- 5 evőkanál méz
- 3 evőkanál szójaszósz
A husikat egy éjszakán át hagyd állni a pácban. Körülbelül 8 szelet húshoz megfelelő.
Mézes-narancsos marinád
Hozzávalók:
- 4 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál narancslé
- 2 evőkanál őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej apróra vágott hagyma
- 2 teáskanál szárított kakukkfű
Robotgéppel is elkészítheted, ha nem akarsz a hagymaaprítással vesződni. A sütés előtt 3-4 órával kend be vele a hússzeleteket, nagyjából 4 adagnyihoz elegendő mennyiség.
Pikáns pác
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 hagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 cl konyak vagy brandy
- pár csepp Tabasco
A legegyszerűbb robotgépben elkészíteni, hogy a hagymákat jó apróra összezúzza.
Kínai pác
Hozzávalók:
- 2 evőkanál száraz sherry
- 1-2 dl kínai tea
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 teáskanál bors
- 2 gerezd szétnyomott fokhagyma
Az összetevőket keverd össze, és hagyd benne állni a húsokat.
Old John pác
Hozzávalók:
- 3 evőkanál húsleves
- 2 evők Worcester-szósz
- 1 evőkanál borecet
- 1 teáskanál mustár
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál paprika
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 apróra tört babérlevél
- csilipor
- bors
Alaposan keverd össze a hozzávalókat.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Marokkói pác
Hozzávalók:
- fél teáskanál sáfrány
- 4 evőkanál citromlé
- fél csomó apróra vágott korianderlevél
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál kömény
- 9 evőkanál olívaolaj
- fél teáskanál Cayenne-bors
- fél kávéskanál só
- 1 teáskanál paprika
Sütés előtt pár órával dörzsöld be a husikat a páccal, és hagyd állni, amíg rájuk nem kerül a sor.