Selymes krémleves sült zöldségekből: így még zamatosabb lesz

Utánozhatatlan íze lesz a krémlevesnek, ha sült zöldségekből készíted. Laktat, mégsem hizlal.

Krémleves sült zöldségekből
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zöldségleves tökéletes arra, hogy feltöltsd kicsit a megcsappant vitaminraktáradat, krémesítve pedig egyszerűen csúcs. A zöldségek a sütőben megkaramellizálódnak, és édesebbé válnak. A tejszíntől pedig lágy, selymes lesz a leves állaga. A tetejére szórhatsz sajtot, vagy pirított kenyérkockákkal, baconnel is tálalhatod.

Krémleves sült zöldségekből

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej brokkoli
  • 2 db krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db húsleveskocka
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg. A brokkolit szedd rózsáira, a krumplit, a póréhagymát és a répát vágd ketté. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, és szórd meg sóval, borssal. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Nem baj, ha egy kicsit megbarnulnak a zöldségek, csak arra figyelj, hogy ne égjenek meg. Öntsd fel egy-másfél liter forró vízzel, majd turmixold össze.
Tedd át egy lábosba, morzsold hozzá a leveskockát. Forrald össze, és keverd hozzá a tejszínt. Ha szükséges, ízesítsd még fűszerekkel. 

A borsóleves is lehet a megszokottól kicsit eltérő. Krémesítve, fetával, citrommal verhetetlen. 

Ezt is szeretjük