Selymes krémleves sült zöldségekből: így még zamatosabb lesz
Utánozhatatlan íze lesz a krémlevesnek, ha sült zöldségekből készíted. Laktat, mégsem hizlal.
A zöldségleves tökéletes arra, hogy feltöltsd kicsit a megcsappant vitaminraktáradat, krémesítve pedig egyszerűen csúcs. A zöldségek a sütőben megkaramellizálódnak, és édesebbé válnak. A tejszíntől pedig lágy, selymes lesz a leves állaga. A tetejére szórhatsz sajtot, vagy pirított kenyérkockákkal, baconnel is tálalhatod.
Krémleves sült zöldségekből
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej brokkoli
- 2 db krumpli
- 2 dl tejszín
- 1 db póréhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db húsleveskocka
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, mosd meg. A brokkolit szedd rózsáira, a krumplit, a póréhagymát és a répát vágd ketté. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, és szórd meg sóval, borssal. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Nem baj, ha egy kicsit megbarnulnak a zöldségek, csak arra figyelj, hogy ne égjenek meg. Öntsd fel egy-másfél liter forró vízzel, majd turmixold össze.
Tedd át egy lábosba, morzsold hozzá a leveskockát. Forrald össze, és keverd hozzá a tejszínt. Ha szükséges, ízesítsd még fűszerekkel.
A borsóleves is lehet a megszokottól kicsit eltérő. Krémesítve, fetával, citrommal verhetetlen.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció