Selymes krémleves sült zöldségekből: így még zamatosabb lesz
Utánozhatatlan íze lesz a krémlevesnek, ha sült zöldségekből készíted. Laktat, mégsem hizlal.

kremleves-sult-zoldsegekbol
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zöldségleves tökéletes arra, hogy feltöltsd kicsit a megcsappant vitaminraktáradat, krémesítve pedig egyszerűen csúcs. A zöldségek a sütőben megkaramellizálódnak, és édesebbé válnak. A tejszíntől pedig lágy, selymes lesz a leves állaga. A tetejére szórhatsz sajtot, vagy pirított kenyérkockákkal, baconnel is tálalhatod.

Krémleves sült zöldségekből

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej brokkoli
  • 2 db krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db húsleveskocka
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg. A brokkolit szedd rózsáira, a krumplit, a póréhagymát és a répát vágd ketté. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, és szórd meg sóval, borssal. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Nem baj, ha egy kicsit megbarnulnak a zöldségek, csak arra figyelj, hogy ne égjenek meg. Öntsd fel egy-másfél liter forró vízzel, majd turmixold össze.
Tedd át egy lábosba, morzsold hozzá a leveskockát. Forrald össze, és keverd hozzá a tejszínt. Ha szükséges, ízesítsd még fűszerekkel. 

A borsóleves is lehet a megszokottól kicsit eltérő. Krémesítve, fetával, citrommal verhetetlen. 

Ezt is szeretjük