Selymes krémleves sült zöldségekből: így még zamatosabb lesz
Utánozhatatlan íze lesz a krémlevesnek, ha sült zöldségekből készíted. Laktat, mégsem hizlal.

kremleves-sult-zoldsegekbol
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Egyetlen frizura, minden alkalomra: a kilencvenes évek buborékkontyai inspirálták »

Ettől a sminktől ragyog úgy a 66 éves szépségnagykövet bőre: lesd el, hogy készül »

Hailey Baldwin az életben nem ilyen: most a nőiessége kap hangsúlyt, nem a vagánysága »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zöldségleves tökéletes arra, hogy feltöltsd kicsit a megcsappant vitaminraktáradat, krémesítve pedig egyszerűen csúcs. A zöldségek a sütőben megkaramellizálódnak, és édesebbé válnak. A tejszíntől pedig lágy, selymes lesz a leves állaga. A tetejére szórhatsz sajtot, vagy pirított kenyérkockákkal, baconnel is tálalhatod.

Krémleves sült zöldségekből

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej brokkoli
  • 2 db krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db húsleveskocka
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg. A brokkolit szedd rózsáira, a krumplit, a póréhagymát és a répát vágd ketté. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, és szórd meg sóval, borssal. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Nem baj, ha egy kicsit megbarnulnak a zöldségek, csak arra figyelj, hogy ne égjenek meg. Öntsd fel egy-másfél liter forró vízzel, majd turmixold össze.
Tedd át egy lábosba, morzsold hozzá a leveskockát. Forrald össze, és keverd hozzá a tejszínt. Ha szükséges, ízesítsd még fűszerekkel. 

A borsóleves is lehet a megszokottól kicsit eltérő. Krémesítve, fetával, citrommal verhetetlen. 

Ezt is szeretjük