4 könnyű és laktató leves nyárra
Nyáron fokozottan ügyelned kell a megfelelő folyadékpótlásra! Erre nemcsak az ásványvizek vagy gyümölcslevek alkalmasak.
Tejszínes fokhagymaleves
Hozzávalók:
- 1 fej fokhagyma
- 1 doboz tejszín
- 1 evőkanál vaj
- pár szelet pirítós
- 30 dkg sajt
- fehérbors
- vegeta
- só
A vajat hevítsd fel, és tedd bele az összepréselt fokhagymát. Engedd fel kevés vízzel. Tegyél bele sót, borsot és vegetát.
Forrás után öntsd bele a tejszínt. Ha megint forrni kezd, 5 perc után zárd el. Tálalásnál tegyél bele reszelt sajtot, illetve a kockára vágott vagy összetördelt pirítóst.
Uborkakrémleves
Hozzávalók:
-
1 nagy kígyóuborka
-
5 dl tej
-
1 dl tejszín
-
kapor
-
őrölt bors
-
tengeri só
-
petrezselyem
Darabold fel az uborkát, majd forró tejben főzd puhára. Közben ízlés szerint fűszerezd meg. A tűzről levéve hagyd egy kicsit hűlni, aztán alaposan pépesítsd. Végül keverd bele a tejszínt, és már kész is!
Zabkorpás zöldbableves
Hozzávalók:
- 20 dkg zöldbab
- 20 dkg sárgarépa
- 3 db petrezselyem levele és gyökere
- 5 dkg zabkorpa
- 1 dl 12%-os tejföl
- tengeri só
- víz
A feldarabolt zöldbabot, sárgarépát és petrezselymet, a levelet és a gyökeret is főzd meg enyhén sós vízben. Amikor megpuhult, add hozzá a zabkorpát és fél pohár tejfölt. Azonnal tálald, különben kásává szívja fel magát a korpa.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Pikáns tárkonyos halleves
Hozzávalók:
-
fél dl 10%-os tejszín
-
durumliszt
-
késhegynyi szárított tárkonylevél
-
citromlé
-
őrölt bors
-
só
-
5 dkg hasábra vágott petrezselyemgyökér
-
5 dkg hasábra vágott sárgarépa
-
5 dkg zöldborsó
-
5 dkg burgonya
-
1 mokkáskanál olaj
-
20 dkg kockázott halfilé
Főzd elő a burgonyát, a répát, a zöldborsót és a petrezselyemgyökeret. A felkockázott halfilét kevés olajon fehéredésig süsd, ízesítsd sóval, őrölt borssal, majd add hozzá az előfőzött zöldségeket, és öntsd fel 4 dl forró vízzel. 15 perc alatt főzd készre. A tejszínt keverd ki a durumliszttel, a szárított tárkonylevéllel, és add hozzá a leveshez, majd alaposan forrald fel. Fogyasztáskor citromlével ízesítheted tovább.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- hagyma
Isteni, kalóriaszegény krémlevesek
- leves
- marhahús
Az igazi erőleves receptje
- leves
- bab