4 könnyű és laktató leves nyárra

Nyáron fokozottan ügyelned kell a megfelelő folyadékpótlásra! Erre nemcsak az ásványvizek vagy gyümölcslevek alkalmasak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tejszínes fokhagymaleves

Hozzávalók:

  • 1 fej fokhagyma
  • 1 doboz tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • pár szelet pirítós
  • 30 dkg sajt
  • fehérbors
  • vegeta

A vajat hevítsd fel, és tedd bele az összepréselt fokhagymát. Engedd fel kevés vízzel. Tegyél bele sót, borsot és vegetát.

Forrás után öntsd bele a tejszínt. Ha megint forrni kezd, 5 perc után zárd el. Tálalásnál tegyél bele reszelt sajtot, illetve a kockára vágott vagy összetördelt pirítóst.

Uborkakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 nagy kígyóuborka
  • 5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • kapor
  • őrölt bors
  • tengeri só
  • petrezselyem

Darabold fel az uborkát, majd forró tejben főzd puhára. Közben ízlés szerint fűszerezd meg. A tűzről levéve hagyd egy kicsit hűlni, aztán alaposan pépesítsd. Végül keverd bele a tejszínt, és már kész is!

Zabkorpás zöldbableves

Hozzávalók:

  • 20 dkg zöldbab
  • 20 dkg sárgarépa
  • 3 db petrezselyem levele és gyökere
  • 5 dkg zabkorpa
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • tengeri só
  • víz

A feldarabolt zöldbabot, sárgarépát és petrezselymet, a levelet és a gyökeret is főzd meg enyhén sós vízben. Amikor megpuhult, add hozzá a zabkorpát és fél pohár tejfölt. Azonnal tálald, különben kásává szívja fel magát a korpa.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Pikáns tárkonyos halleves

Hozzávalók:

  • fél dl 10%-os tejszín
  • durumliszt
  • késhegynyi szárított tárkonylevél
  • citromlé
  • őrölt bors
  • 5 dkg hasábra vágott petrezselyemgyökér
  • 5 dkg hasábra vágott sárgarépa
  • 5 dkg zöldborsó
  • 5 dkg burgonya
  • 1 mokkáskanál olaj
  • 20 dkg kockázott halfilé

Főzd elő a burgonyát, a répát, a zöldborsót és a petrezselyemgyökeret. A felkockázott halfilét kevés olajon fehéredésig süsd, ízesítsd sóval, őrölt borssal, majd add hozzá az előfőzött zöldségeket, és öntsd fel 4 dl forró vízzel. 15 perc alatt főzd készre. A tejszínt keverd ki a durumliszttel, a szárított tárkonylevéllel, és add hozzá a leveshez, majd alaposan forrald fel. Fogyasztáskor citromlével ízesítheted tovább.

Ezt is szeretjük