4 könnyű és laktató leves nyárra
Nyáron fokozottan ügyelned kell a megfelelő folyadékpótlásra! Erre nemcsak az ásványvizek vagy gyümölcslevek alkalmasak.

Ez is érdekelhet

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Johnny Depp 19 éves lányának mosolyognia sem kell a csábításhoz: Lily-Rose és a francia szexepil »

5 stílusos nő 50 felett, akitől van mit tanulni: igazi egyéniségek, jó divatérzékkel »

Puha ajkak, egy éjszaka alatt: természetes ajakbalzsam házilag »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tejszínes fokhagymaleves

Hozzávalók:

  • 1 fej fokhagyma
  • 1 doboz tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • pár szelet pirítós
  • 30 dkg sajt
  • fehérbors
  • vegeta

A vajat hevítsd fel, és tedd bele az összepréselt fokhagymát. Engedd fel kevés vízzel. Tegyél bele sót, borsot és vegetát.

Forrás után öntsd bele a tejszínt. Ha megint forrni kezd, 5 perc után zárd el. Tálalásnál tegyél bele reszelt sajtot, illetve a kockára vágott vagy összetördelt pirítóst.

Uborkakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 nagy kígyóuborka
  • 5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • kapor
  • őrölt bors
  • tengeri só
  • petrezselyem

Darabold fel az uborkát, majd forró tejben főzd puhára. Közben ízlés szerint fűszerezd meg. A tűzről levéve hagyd egy kicsit hűlni, aztán alaposan pépesítsd. Végül keverd bele a tejszínt, és már kész is!

Zabkorpás zöldbableves

Hozzávalók:

  • 20 dkg zöldbab
  • 20 dkg sárgarépa
  • 3 db petrezselyem levele és gyökere
  • 5 dkg zabkorpa
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • tengeri só
  • víz

A feldarabolt zöldbabot, sárgarépát és petrezselymet, a levelet és a gyökeret is főzd meg enyhén sós vízben. Amikor megpuhult, add hozzá a zabkorpát és fél pohár tejfölt. Azonnal tálald, különben kásává szívja fel magát a korpa.

Pikáns tárkonyos halleves

Hozzávalók:

  • fél dl 10%-os tejszín
  • durumliszt
  • késhegynyi szárított tárkonylevél
  • citromlé
  • őrölt bors
  • 5 dkg hasábra vágott petrezselyemgyökér
  • 5 dkg hasábra vágott sárgarépa
  • 5 dkg zöldborsó
  • 5 dkg burgonya
  • 1 mokkáskanál olaj
  • 20 dkg kockázott halfilé

Főzd elő a burgonyát, a répát, a zöldborsót és a petrezselyemgyökeret. A felkockázott halfilét kevés olajon fehéredésig süsd, ízesítsd sóval, őrölt borssal, majd add hozzá az előfőzött zöldségeket, és öntsd fel 4 dl forró vízzel. 15 perc alatt főzd készre. A tejszínt keverd ki a durumliszttel, a szárított tárkonylevéllel, és add hozzá a leveshez, majd alaposan forrald fel. Fogyasztáskor citromlével ízesítheted tovább.

Ezt is szeretjük