5 könnyű és finom csirkés finomság

Könnyen és gyorsan elkészíthető ételekre vágysz, amik még egészségesek is? Összegyűjtöttünk néhány fincsi csirkés receptet!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vitaminszendvics

Hozzávalók 3 személyre:

  • 3 finomra vagdalt csirkemellfilé
  • 3 tojás
  • 6 teljes kiőrlésű kenyérszelet
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 paradicsom
  • 1 kis kígyóuborka
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 dkg puha vaj
  • olívaolaj
  • só, bors

A tojásokat főzd keményre. A csirkemellet pirítsd meg olívaolajon. A tojásokat nyomd össze villával, keverd össze a vajjal, a mustárral, ízesítsd sóval és borssal.

A masszával kend meg a kenyereket, szórd meg a pirított csirkemellel és a reszelt sajttal. Halmozz rá vékonyan szeletelt uborkát és paradicsomot. Egy ilyen szendvics akár főételnek is elmegy, ha fogyókúrázol.

Waldorf-saláta csirkehússal

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkehús
  • 1 fejes saláta
  • 50 dkg alma
  • 2 zellerszár
  • 2 hagyma
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 1,5 dl majonéz
  • 3 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Egy tálban locsold meg citromlével a felkockázott almát, keverj hozzá 1 evőkanál majonézt, és hagyd állni 40 percig. Éles késsel metéld vékonyra a zellerszárat, majd az átnyomott fokhagymával, apróra vágott hagymával és a dióval együtt dolgozd össze az almával. Öntsd rá a maradék majonézt, és keverd el. Forgasd bele a kockákra vágott, megpirított csirkehúst. A salátaleveleket rakd egy tálba, közepére tedd a csirkehúsos keveréket. Hintsd meg az egészet borssal, és máris tálalhatod.

Angol csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 25 dkg zsenge spenót
  • 3 zellerszár
  • fél kígyóuborka
  • 2 szál újhagyma
  • 3 evőkanál aprított petrezselyem
  • 2,5 cm frissen reszelt gyömbér
  • fél kávéskanál őrölt fahéj
  • só, bors
  • kevés pirított mandula

Az öntethez:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál méz

A spenótleveleket mosd meg, és papírtörlővel itasd szárazra. Vágd fel vékony szeletekre az uborkát, az újhagymát és a zellerszárat, majd keverd össze a spenóttal és a petrezselyemmel. A zöldféléket tedd tányérokra. A csirkemellet süsd ki, és vágd nagyon vékony csíkokra, majd keverd el a zöldséggel. Az öntet hozzávalóit keverd össze, ízesítsd sóval és borssal, majd locsold meg vele a salátát. A végén szórhatsz rá pirított mandulát is.

Tarkabarka serpenyős csirke

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 1 közepes hagyma
  • 1 közepes, piros kaliforniai paprika
  • 1 közepes, zöld kaliforniai paprika
  • 1 közepes, sárga kaliforniai paprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 evőkanál olaj
  • petrezselyem
  • só, bors
  • tálaláshoz fejes saláta és rozskenyér

Vágd apró darabokra a húst. Hámozd meg a hagymát, és vékonyan karikázd fel. Vágd félbe a paprikákat, magozd ki, majd csíkozd fel. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd aranybarnára a húst, majd vedd ki egy tányérra, és még kis olajat a serpenyőbe öntve párold puhára a zöldséget. Forrón, salátával és kenyérrel tálald.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Keleti csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 3 sárgarépa
  • 1 kis cukkini
  • 25 dkg spenót
  • 2 apróra vágott újhagyma
  • 1 kávéskanál világos szójaszósz
  • 1 kávéskanál szezámolaj
  • só, bors

Éles késsel vágj zsebeket minden csirkemellre. A zseb belsejét sózd és borsozd. Tisztítsd meg a sárgarépát, a cukkinit és a zellert, majd gyufaszálnyi pálcikákra metéld fel őket, a hagymát karikázd vékonyra. A zöldségeket 1 percig forrásban lévő, sós vízben főzd elő, majd lecsöpögtetve keverd össze őket a szójaszósszal. A keverékkel töltsd meg a zsebeket. A maradék zöldséget tedd félre. A jól megmosott spenótról itasd le a vizet, majd a csirkemelleket csomagold bele. Ha túl merevek a levelek, néhány másodpercre áztasd forró vízbe őket. A becsomagolt csirkemelleket csomagolt alufóliába. Egy tepsire önts kevés vizet, erre tedd a csomagocskákat, majd 30 percig párold. A maradék zöldséget felhevített szezámolajon pirítsd 1-2 percig, és add a töltött csirkemellekhez köretként.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük