5 könnyű és finom csirkés finomság
Könnyen és gyorsan elkészíthető ételekre vágysz, amik még egészségesek is? Összegyűjtöttünk néhány fincsi csirkés receptet!
Vitaminszendvics
Hozzávalók 3 személyre:
- 3 finomra vagdalt csirkemellfilé
- 3 tojás
- 6 teljes kiőrlésű kenyérszelet
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 paradicsom
- 1 kis kígyóuborka
- 2 evőkanál mustár
- 3 dkg puha vaj
- olívaolaj
- só, bors
A tojásokat főzd keményre. A csirkemellet pirítsd meg olívaolajon. A tojásokat nyomd össze villával, keverd össze a vajjal, a mustárral, ízesítsd sóval és borssal.
A masszával kend meg a kenyereket, szórd meg a pirított csirkemellel és a reszelt sajttal. Halmozz rá vékonyan szeletelt uborkát és paradicsomot. Egy ilyen szendvics akár főételnek is elmegy, ha fogyókúrázol.
Waldorf-saláta csirkehússal
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkehús
- 1 fejes saláta
- 50 dkg alma
- 2 zellerszár
- 2 hagyma
- 10 dkg durvára vágott dió
- 1,5 dl majonéz
- 3 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
Egy tálban locsold meg citromlével a felkockázott almát, keverj hozzá 1 evőkanál majonézt, és hagyd állni 40 percig. Éles késsel metéld vékonyra a zellerszárat, majd az átnyomott fokhagymával, apróra vágott hagymával és a dióval együtt dolgozd össze az almával. Öntsd rá a maradék majonézt, és keverd el. Forgasd bele a kockákra vágott, megpirított csirkehúst. A salátaleveleket rakd egy tálba, közepére tedd a csirkehúsos keveréket. Hintsd meg az egészet borssal, és máris tálalhatod.
Angol csirkesaláta
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 25 dkg zsenge spenót
- 3 zellerszár
- fél kígyóuborka
- 2 szál újhagyma
- 3 evőkanál aprított petrezselyem
- 2,5 cm frissen reszelt gyömbér
- fél kávéskanál őrölt fahéj
- só, bors
- kevés pirított mandula
Az öntethez:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 evőkanál méz
A spenótleveleket mosd meg, és papírtörlővel itasd szárazra. Vágd fel vékony szeletekre az uborkát, az újhagymát és a zellerszárat, majd keverd össze a spenóttal és a petrezselyemmel. A zöldféléket tedd tányérokra. A csirkemellet süsd ki, és vágd nagyon vékony csíkokra, majd keverd el a zöldséggel. Az öntet hozzávalóit keverd össze, ízesítsd sóval és borssal, majd locsold meg vele a salátát. A végén szórhatsz rá pirított mandulát is.
Tarkabarka serpenyős csirke
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 1 közepes hagyma
- 1 közepes, piros kaliforniai paprika
- 1 közepes, zöld kaliforniai paprika
- 1 közepes, sárga kaliforniai paprika
- 40 dkg paradicsom
- 1 evőkanál olaj
- petrezselyem
- só, bors
- tálaláshoz fejes saláta és rozskenyér
Vágd apró darabokra a húst. Hámozd meg a hagymát, és vékonyan karikázd fel. Vágd félbe a paprikákat, magozd ki, majd csíkozd fel. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd aranybarnára a húst, majd vedd ki egy tányérra, és még kis olajat a serpenyőbe öntve párold puhára a zöldséget. Forrón, salátával és kenyérrel tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Keleti csirkemell
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 3 sárgarépa
- 1 kis cukkini
- 25 dkg spenót
- 2 apróra vágott újhagyma
- 1 kávéskanál világos szójaszósz
- 1 kávéskanál szezámolaj
- só, bors
Éles késsel vágj zsebeket minden csirkemellre. A zseb belsejét sózd és borsozd. Tisztítsd meg a sárgarépát, a cukkinit és a zellert, majd gyufaszálnyi pálcikákra metéld fel őket, a hagymát karikázd vékonyra. A zöldségeket 1 percig forrásban lévő, sós vízben főzd elő, majd lecsöpögtetve keverd össze őket a szójaszósszal. A keverékkel töltsd meg a zsebeket. A maradék zöldséget tedd félre. A jól megmosott spenótról itasd le a vizet, majd a csirkemelleket csomagold bele. Ha túl merevek a levelek, néhány másodpercre áztasd forró vízbe őket. A becsomagolt csirkemelleket csomagolt alufóliába. Egy tepsire önts kevés vizet, erre tedd a csomagocskákat, majd 30 percig párold. A maradék zöldséget felhevített szezámolajon pirítsd 1-2 percig, és add a töltött csirkemellekhez köretként.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka