5 könnyű és finom csirkés finomság
Könnyen és gyorsan elkészíthető ételekre vágysz, amik még egészségesek is? Összegyűjtöttünk néhány fincsi csirkés receptet!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vitaminszendvics

Hozzávalók 3 személyre:

  • 3 finomra vagdalt csirkemellfilé
  • 3 tojás
  • 6 teljes kiőrlésű kenyérszelet
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 paradicsom
  • 1 kis kígyóuborka
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 dkg puha vaj
  • olívaolaj
  • só, bors

A tojásokat főzd keményre. A csirkemellet pirítsd meg olívaolajon. A tojásokat nyomd össze villával, keverd össze a vajjal, a mustárral, ízesítsd sóval és borssal.

A masszával kend meg a kenyereket, szórd meg a pirított csirkemellel és a reszelt sajttal. Halmozz rá vékonyan szeletelt uborkát és paradicsomot. Egy ilyen szendvics akár főételnek is elmegy, ha fogyókúrázol.

Waldorf-saláta csirkehússal

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkehús
  • 1 fejes saláta
  • 50 dkg alma
  • 2 zellerszár
  • 2 hagyma
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 1,5 dl majonéz
  • 3 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Egy tálban locsold meg citromlével a felkockázott almát, keverj hozzá 1 evőkanál majonézt, és hagyd állni 40 percig. Éles késsel metéld vékonyra a zellerszárat, majd az átnyomott fokhagymával, apróra vágott hagymával és a dióval együtt dolgozd össze az almával. Öntsd rá a maradék majonézt, és keverd el. Forgasd bele a kockákra vágott, megpirított csirkehúst. A salátaleveleket rakd egy tálba, közepére tedd a csirkehúsos keveréket. Hintsd meg az egészet borssal, és máris tálalhatod.

Angol csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 25 dkg zsenge spenót
  • 3 zellerszár
  • fél kígyóuborka
  • 2 szál újhagyma
  • 3 evőkanál aprított petrezselyem
  • 2,5 cm frissen reszelt gyömbér
  • fél kávéskanál őrölt fahéj
  • só, bors
  • kevés pirított mandula

Az öntethez:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál méz

A spenótleveleket mosd meg, és papírtörlővel itasd szárazra. Vágd fel vékony szeletekre az uborkát, az újhagymát és a zellerszárat, majd keverd össze a spenóttal és a petrezselyemmel. A zöldféléket tedd tányérokra. A csirkemellet süsd ki, és vágd nagyon vékony csíkokra, majd keverd el a zöldséggel. Az öntet hozzávalóit keverd össze, ízesítsd sóval és borssal, majd locsold meg vele a salátát. A végén szórhatsz rá pirított mandulát is.

Tarkabarka serpenyős csirke

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 1 közepes hagyma
  • 1 közepes, piros kaliforniai paprika
  • 1 közepes, zöld kaliforniai paprika
  • 1 közepes, sárga kaliforniai paprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 evőkanál olaj
  • petrezselyem
  • só, bors
  • tálaláshoz fejes saláta és rozskenyér

Vágd apró darabokra a húst. Hámozd meg a hagymát, és vékonyan karikázd fel. Vágd félbe a paprikákat, magozd ki, majd csíkozd fel. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd aranybarnára a húst, majd vedd ki egy tányérra, és még kis olajat a serpenyőbe öntve párold puhára a zöldséget. Forrón, salátával és kenyérrel tálald.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Keleti csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 3 sárgarépa
  • 1 kis cukkini
  • 25 dkg spenót
  • 2 apróra vágott újhagyma
  • 1 kávéskanál világos szójaszósz
  • 1 kávéskanál szezámolaj
  • só, bors

Éles késsel vágj zsebeket minden csirkemellre. A zseb belsejét sózd és borsozd. Tisztítsd meg a sárgarépát, a cukkinit és a zellert, majd gyufaszálnyi pálcikákra metéld fel őket, a hagymát karikázd vékonyra. A zöldségeket 1 percig forrásban lévő, sós vízben főzd elő, majd lecsöpögtetve keverd össze őket a szójaszósszal. A keverékkel töltsd meg a zsebeket. A maradék zöldséget tedd félre. A jól megmosott spenótról itasd le a vizet, majd a csirkemelleket csomagold bele. Ha túl merevek a levelek, néhány másodpercre áztasd forró vízbe őket. A becsomagolt csirkemelleket csomagolt alufóliába. Egy tepsire önts kevés vizet, erre tedd a csomagocskákat, majd 30 percig párold. A maradék zöldséget felhevített szezámolajon pirítsd 1-2 percig, és add a töltött csirkemellekhez köretként.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük