8 isteni és könnyű leves, ami után jobban esik a második fogás: ezekkel indítsd az ebédet
A könnyű, húsmentes levesek után mindenki nagyobb étvággyal lát neki a második fogásnak.

Levesből kétféle típust szoktunk általában készíteni: az egyik sűrű, tartalmas, és eltelít, a másik könnyebb, kevésbé laktató, és a legfontosabb szerepe az, hogy a gyomrot felkészítse a második fogásra. Most ez utóbbi típusból mutatunk nagyon finom recepteket.
Levest számtalan hozzávalóból készíthetsz. Már a klasszikus zöldséglevest is elkészítheted paradicsomlével, tejföllel vagy krémlevesként, de a hideg változatok között is érdemes körülnézned: tudtad például, hogy uborkából vagy hagymából is csodás fogás készülhet?
Könnyű levesek
Az alábbi válogatásba csupa olyan leves került, amelyek után jobban fog esni a második fogás. Közös bennük, hogy mindegyik húsmentes, így nem telítenek el. A hideg változatokat is bátran elkészítheted akkor is, amikor már elmúlt a nyár.
Mivel öntötték le a menzán a piskótakockát? 8 kérdés, amelyekre csak azok tudják a választ, akik a 80-as, 90-es években nőttek fel
Mennyire emlékszel még a 80-as, 90-es évek menzás ételeire? Kvízünkből most kiderül!
ElolvasomKépek: Getty Images
- leves
- zöldségleves
- sajtkrémleves
- hagymaleves
- minestrone leves
- zöldbableves recept
- zellerkrémleves
- Recept
OLVASD EL EZT IS!

- csirkemell
- zöldbab
8 recept a roppanós zöldbabból: nem csak főzelék készülhet belőle

- fokhagyma
- fokhagymakrémleves