8 isteni és könnyű leves, ami után jobban esik a második fogás: ezekkel indítsd az ebédet

A könnyű, húsmentes levesek után mindenki nagyobb étvággyal lát neki a második fogásnak.

Könnyű, húsmentes levesek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Levesből kétféle típust szoktunk általában készíteni: az egyik sűrű, tartalmas, és eltelít, a másik könnyebb, kevésbé laktató, és a legfontosabb szerepe az, hogy a gyomrot felkészítse a második fogásra. Most ez utóbbi típusból mutatunk nagyon finom recepteket.

Levest számtalan hozzávalóból készíthetsz. Már a klasszikus zöldséglevest is elkészítheted paradicsomlével, tejföllel vagy krémlevesként, de a hideg változatok között is érdemes körülnézned: tudtad például, hogy uborkából vagy hagymából is csodás fogás készülhet?

Könnyű levesek

Az alábbi válogatásba csupa olyan leves került, amelyek után jobban fog esni a második fogás. Közös bennük, hogy mindegyik húsmentes, így nem telítenek el. A hideg változatokat is bátran elkészítheted akkor is, amikor már elmúlt a nyár.

A selymes, sűrű sajtkrémlevest a zöldségektől idegenkedő gyerekek is örömmel fogják belapátolni.
A hideg kefires uborkalevessel alig van munka, és még a tűzhelyt sem kell bekapcsolni hozzá.
A klasszikus zöldbablevesnek nincs párja: tejföllel és vékony rántással mennyei fogás.
Most gondold kicsit újra a zöldborsólevest! Vegán módon, krémlevesként csodás lesz.
A fehérborral főzött hagymaleves már az őszre hangol. Jól megy hozzá a sajtos pirítós.
A selymes zellerkrémleveshez jó mennek a különböző gyümölcsök: most egy körtés változatot mutatunk.
Az olaszok zöldséglevese, a minestrone lelke a bab és a paradicsomlé.
A csupa nyers zöldségből álló spanyol gazpachót nem csak nyáron érdemes elkészíteni.

Mivel öntötték le a menzán a piskótakockát? 8 kérdés, amelyekre csak azok tudják a választ, akik a 80-as, 90-es években nőttek fel

Mennyire emlékszel még a 80-as, 90-es évek menzás ételeire? Kvízünkből most kiderül!

Elolvasom

Képek: Getty Images

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük