A hétvége, elsősorban persze a vasárnap mindig a hét legünnepélyesebb napja, ilyenkor van idő egy kicsit többet foglalkozni a másikkal, a családdal, a barátokkal, és egy jó, lakomának is beillő ebéd mellett megbeszélni a dolgokat, nosztalgiázni vagy éppen új terveket átbeszélni. Ehhez most a talán leginkább klasszikusnak mondható menüsort ajánljuk a héten: húsleves, rántott hús és az igazi, frissen sült rétes.

Marhahúsleves
Az igazi, hagyományos, jó zsíros marhahúslevesnél nincs jobb kezdés, ha egy igazi, ráérős, beszélgetős ebédre készülünk. A lé és a zöldségek elfogyasztása után nekiállhattok az ellenállhatatlan főtt húsnak, friss tormával vagy mustárral. Így készítsd, hogy mindenki szeresse!

Rántott hús
Ha megkérdezed, hogy kinek mi számít klasszikus vasárnapi ebédnek, idehaza tízből legalább nyolc ember jó eséllyel a rántott húst fogja megnevezni mint hagyományos fogást. A finom rántott hús titka a jól megválasztott, kicsit zsírosabb alapanyag, talán a csirkecombfilé és a sertéstarja a legjobb, na meg persze az eredeti Wiener Schnitzelhez használatos minőségi borjúhús, de ez idehaza drágán és körülményesen beszerezhető. Ha megvan az alapanyag, így készítsd el!

Rétes
Almás, túrós, káposztás, meggyes, bármilyen is legyen a rétes, biztos, hogy bármennyire is sokat ettél, valahogyan megoldod, hogy legalább egy szelet még lemenjen a ropogós tésztájú édességből. Ha nem szeretsz pepecselni, fagyasztott réteslapból pikk-pakk elkészítheted, de legalább egyszer érdemes megpróbálni a házilag nyújtott változatot is. Így készítsd.
Rántott ételek
Rántani nem csak húst lehet, a ropogós bunda alá sok mindent rejthetsz.
Képeken a legjobb ételek, ropogós bunda alatt
Nézegess képeket!
Elolvasom