Így készül a látványos hercegnő burgonya
Ezt tálald a hús mellé
Ha már unod a hagyományos sült krumplit, de azért ez a kedvenc köreted, dobd fel kicsit!

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Friss felvételen a 85 éves Alain Delon: volt felesége társaságában fotózták le
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
Krumpliból rengeteg különböző köretet készíthetsz, vagy akár néhány főételt is, az biztos, hogy az egyik leglátványosabb közülük a hercegnő burgonya.
Próbáld ki úgy is, hogy sajtot is reszelsz a masszába!
Hercegnő burgonya
Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- 8 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1-2 szál friss petrezselyem
- 1 csipet fehér bors
- só ízlés szerint
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Első lépésként pucold meg a krumplit, ez tulajdonképpen az egyik legfontosabb és legbonyolultabb teendő. Ha ezzel megvagy, kockázd egységes méretű hasábokra, majd enyhén sós vízben főzd puhára. Ha kész, add hozzájuk a vajat és a fűszereket, majd egy botmixerrel pürésítsd.
Várj egy kicsit, amíg lehűl. Ezután add hozzá a tojások sárgáját, dolgozd el alaposan, add hozzá az egészen apróra vágott petrezselymet is, majd töltsd a keveréket egy habzsákba.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és nyomj rá egyforma méretű halmokat a krumplis masszából, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd őket aranybarnára.
Ellenállhatatlan töltöttkrumpli-változatok
Az ezerarcú krumpli egyik legfinomabb változata a töltött.