Így készül a látványos hercegnő burgonya
Ezt tálald a hús mellé
Ha már unod a hagyományos sült krumplit, de azért ez a kedvenc köreted, dobd fel kicsit!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Krumpliból rengeteg különböző köretet készíthetsz, vagy akár néhány főételt is, az biztos, hogy az egyik leglátványosabb közülük a hercegnő burgonya.

Próbáld ki úgy is, hogy sajtot is reszelsz a masszába!

Hercegnő burgonya

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 8 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1-2 szál friss petrezselyem
  • 1 csipet fehér bors
  • só ízlés szerint

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Első lépésként pucold meg a krumplit, ez tulajdonképpen az egyik legfontosabb és legbonyolultabb teendő. Ha ezzel megvagy, kockázd egységes méretű hasábokra, majd enyhén sós vízben főzd puhára. Ha kész, add hozzájuk a vajat és a fűszereket, majd egy botmixerrel pürésítsd. 

Várj egy kicsit, amíg lehűl. Ezután add hozzá a tojások sárgáját, dolgozd el alaposan, add hozzá az egészen apróra vágott petrezselymet is, majd töltsd a keveréket egy habzsákba.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és nyomj rá egyforma méretű halmokat a krumplis masszából, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd őket aranybarnára. 

Ellenállhatatlan töltöttkrumpli-változatok

Az ezerarcú krumpli egyik legfinomabb változata a töltött.

Ezt is szeretjük