Karácsonyi rántott hús
Hagyományos finomság az ünnepekre
A rántott húsnak mindig helye van az ünnepi asztalnál, hiszen enélkül nem is teljes egyik ünnep sem.

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogyan kötelező elem a vasárnapi ebédeknél, úgy az ünnepek egy napján is muszáj szerepelnie a menüben a rántott húsnak, hogy miből készíted, azt rád bízzuk, de érdemes ilyenkor valami különlegessel - például a hagyományos wienerschnitzel alapját képző borjúval - készülnöd.

A panírt temérdek dologgal feldobhatod, keverj zöldfűszereket a lisztbe, illetve szórj parmezánt vagy mandulát a morzsába, remek lesz!

Rántott hús

Hozzávalók:

  • 1 kg hús - csirkemell, pulykamell, csirke alsó- és felsőcomb, sertéskaraj, sertéstarja, borjúcomb
  • 15 dkg liszt
  • 3 száraz zsemle
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Kezdésnek klopfold meg kissé a húsokat, a borjút érdemes a lehető legvékonyabbra verned, hogy rendesen át tudjon sülni, azonban arra figyelj, hogy ne verd teljesen szét, maradjon azért valami a húsból, hogy érezhető legyen az íze a végeredményben, ne csak panírt egyél némi húspéppel. Ezután sózd és borsozd ízlésednek megfelelően az előkészített húst, ha van rá időd, akkor egy gerezd fokhagymával ízesített tejben áztasd be kissé, nagyon jót fog tenni az állagának és persze az ízének is. Ha ezzel megvagy, készítsd elő a panír alapanyagait, ha úgy látod, hogy valamelyikből kevesebb is elég lesz, akkor ne mérd ki az egészet a tálakba, hanem ahogy fogy, pótold, így biztosan nem lesz felesleg, ha netán mégis marad valamiből, akkor se aggódj, dolgozd össze a többiekkel, és süsd ki.

A tojásokat verd fel a tejjel, a zsemléket pedig reszeld egy tálba. Ha minden előkészület megvolt, egy alkalmas serpenyőben tedd fel melegedni az olajat. A hússzeleteket forgasd meg először a lisztben, majd a tojásban, végül a morzsában, majd ha már elég forró az olaj - ezt tesztelheted úgy, hogy egy kis morzsát hintesz bele, ha egyből fortyog, akkor már elég forró -, tedd bele a húsokat. Pár percig süsd mindkét oldalukat, majd papírtörlővel bélelt tányérra - még jobb ha kenyérszeletekre! - szedd ki őket.

Néhány tipp és trükk

A tökéletes rántott hús mindenkinek mást és mást jelent, de azért van néhány alapvető szabály, amit érdemes betartanod.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

omlos sult karaj lead
  • fűszer
  • fokhagyma

Egyben sült karaj

Ezt is szeretjük